Čokoláda s ovesnými vločkami a jahodami – jak chutná?
Hlavní chuťový prožitek samozřejmě přináší naše tmavá 70% Bean to Bar čokoláda. Jahody jsou zdrojem příjemné přírodní kyselosti a ovocnosti, které chuti čokolády opravdu svědčí. Jedná se o lyofilizované jahody, což znamená, že byly šokově usušeny mrazem. Díky tomu si zachovaly svoji krásnou červenou barvu, ale také velkou část vitaminů, a hlavně svou nezaměnitelnou chuť. Ovesné vločky, které jsou pečlivě upraženy, dodávají čokoládě oříškové tóny. Prohlubují tak vnímání její chuti a, jak již bylo řečeno, krásně křupou.
Jahody a zdraví
Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminu C, který, podporuje vaši imunitu. V našich končinách nenaleznete jiné ovoce, které by obsahovalo tak vysoké množství stopového prvku, kterým je mangan. Ten v našem těle potřebujeme pro fungování celého metabolismu. Jeho přítomnost pomáhá při tvorbě krve, takže je vhodný i při léčbě chudokrevnosti. Zlepšuje kvalitu a pevnost kostí, má pozitivní vliv na nervovou soustavu včetně mozku. Stejně, jako třeba maliny, i jahody obsahují třísloviny, které působí proti zánětům a bakteriálním infekcím. V jahodách se ukrývá i celá řada antioxidantů. Třeba přírodní barviva antokyány, kterým jahody vděčí za svoji červenou barvu, pomáhají snižovat tvorbu cholesterolu. Mezi dalšími prvky můžeme jmenovat draslík, působící na snižování krevního tlaku, nebo kyselinu listovou, která zlepšuje krvetvorbu.
Ovesné vločky a zdraví
Ač by se mohlo zdát, že ovesné vločky v naší čokoládě plní druhořadou roli, není tomu tak. I ony mají pozitivní vliv na naše zdraví. Jsou, stejně jako jahody, bohaté na antioxidanty. Například na avenanthramidy, které napomáhají k rozšiřování cév. Díky tomu se zlepší průtok krve a dochází ke snížení krevního tlaku. Obsahují také mnoho vitaminů a stopových prvků. Za zmínku stojí zástup vitaminů skupiny B jako je B1, B3, B5, B6. Z vloček získáte také velké množství manganu, fosforu, hořčíku, mědi, železa a zinku. Jedná se o jednu z potravinu, která působí jako prevence celé řady civilizačních chorob, má antibakteriální účinky a je vhodná pro diabetiky.
Čokoláda ze základních surovin
Naše čokoláda je kombinací přírodních surovin, které nezatěžujeme žádnými zbytečnými složkami. Základem pro tuto tmavou 70% Bean to Bar čokoládu jsou pouze prémiové kakaové boby odrůdy Criollo, která pochází z Peru, a kvalitní třtinový cukr. Nic víc tato čokoláda nepotřebuje. Žádná chemie, náhražky, ani lecitiny.
SLOŽENÍ:
kakaové boby, třtinový cukr, ovesné vločky (3,17 %), lyofilizované jahody (1,59 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 70 %.
KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru
HMOTNOST:
63 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2142 kJ / 517 kcal |
Tuky |
33,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,7 g |
Sacharidy |
43,3 g |
z toho cukry |
30,0 g |
Bílkoviny |
9,4 g |
Sůl |
0,1 g |
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal