c

Sladký vánoční balíček

V předvánočním čase jsme pro všechny, kteří mají rádi mléčné a bílé čokolády připravili sladký vánoční balíček. Obsahuje naši vánoční novinku: čokoládové hvězdičky ze 44% mléčné čokolády. K ní jsme přidali tabulku 52% mléčné BIO čokolády a jako třetího parťáka jsme vybrali horkou bílou čokoládu.
Zobrazit více
240,00 Kč
ks
Přidat do košíku
Skladem
katalogové číslo: VANOCE HMB
cena bez DPH:208,70 Kč

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách
popis
soubory a odkazy
diskuze

Vánoční čokoládové hvězdičky

Pro naše vánoční čokoládové hvězdičky jsme vybrali naši nejjemnější mléčnou čokoládu. I když jsou hvězdičky vyrobeny ze 44% mléčné čokolády nejedná se v žádném případě o nezdravou cukrovinku. Při přípravě jejich receptury jsme dbali na to, aby cukr výrazně nepřevažoval ostatní suroviny. V této čokoládě je obsažen nadstandardní podíl českého mléka a také vysoký obsah kvalitního kakaového másla.

Cukr používáme třtinový a dáváme ho jen nezbytné množství. Výsledkem je, že tato mléčná čokoláda obsahuje jen 38,9 g cukrů
na 100 g čokolády. A to jich podstatná část pochází z mléka. Běžné mléčné čokolády ho obsahují často více jak 50 g. (Někdy dokonce i 60 g.)

Pro tuto čokoládu jsme použili výběrové kakaové boby Z Peru, které jí propůjčují velice jemnou chuť s minimální hořkostí. Čokoláda je vyrobena metodou bean to bar.

SLOŽENÍ 44% MLÉČNÉ ČOKOLÁDY:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr, kakaové boby z Peru. Obsah kakaové sušiny nejméně: 44 %.

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo, Trinitario

HMOTNOST:
100 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje 44% mléčná čokoláda (100 g):  
Energie 2462 kJ / 594 kcal
Tuky 43,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 27,0 g
Sacharidy 41,7 g
z toho cukry 38,9 g
Bílkoviny 8,9 g
Sůl 0,3 g
   

Vysokoprocentní BIO mléčná čokoláda

Dle předpisů musí mléčná čokoláda obsahovat minimálně 25 % kakaové sušiny. Na masovém trhu se setkáte většinou s hodnotou něco málo přes 30 %. My jsme pro vás připravili recepturu s 52 % kakaové sušiny. Mléčná čokoláda z naší manufaktury má výraznou kakaovou chuť. Nedominuje v jí cukr. Mléko používáme především jako prostředek pro zjemnění. Navíc díky němu vynikají chuťové kontury kakaových bobů.

Pro naše čokolády využíváme pouze boby, které si dovážíme a sami zpracováváme. Tuto mléčnou čokoládu jsme vyrobili z výběrových kakaových bobů odrůd Criollo a Trinitario, které pochází z Peru. Jedná se o vzácné odrůdy, které jsou na světové produkci zastoupeny jen v jednotkách procent. Čokoládě propůjčují rafinovanou chuť s ovocnými tóny. Charakteristická je i nízká úroveň hořkosti a kyselosti oproti kvalitativně horším odrůdám.

Vyrábíme ji ručně a bez náhražek

Jako manufaktura se pyšníme tím, že každá tabulka naší mléčné čokolády dostává zvláštní péči. Každý kus je originál, který pošleme do světa naplněný energií a láskou. Navíc bez jakékoliv chemie, aromat, náhražek, aditiv. Do čokolády nepřimícháváme ani běžně užívané lecitiny. Vystačíme si jen se základními surovinami. V případě naší mléčné čokolády se jedná pouze o kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko a kakaové máslo. Nic dalšího kvalitní mléčná čokoláda nepotřebuje!

Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce EU/mimo EU


SLOŽENÍ 52% BIO ČOKOLÁDY:
kakaové boby*, třtinový cukr*, sušené plnotučné mléko*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.
* = BIO produkt

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario

ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Obsahuje mléko. Může obsahovat stopy ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje 52% BIO mléčné čokolády (100 g):  
Energie 2345 kJ / 566 kcal
Tuky 39,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 25,5 g
Sacharidy 42,0 g
z toho cukry 36,0 g
Bílkoviny 9,5 g
Sůl 0,2 g
   

Naše bílá horká čokoláda je plná kakaového másla a obsahuje plnotučné mléko

Základ naší směsi pro výrobu horké bílé čokolády tvoří výběrové BIO kakaové máslo z Dominikánské republiky. Dáváme ho v nadstandardním množství (45 %), což lze těžko překonat. Běžně prodávané bílé čokolády ho obvykle mívají i pod 30 %. Kakaové máslo je vzácná surovina, která obsahuje antioxidanty a celou řadou dalších prospěšných látek. Jedná se o jeden z nejhodnotnějších tuků, jehož přiměřená konzumace má jednoznačně pozitivní vliv na naše zdraví.

Toto konkrétní kakaové máslo z Dominikánské republiky jsme si vybrali záměrně jako chuťově nejlepší. Krásně se rozpouští na jazyku, nemá žádné štiplavé chuťové tóny a krásně voní. 

Bílá čokoláda se neobejde bez kvalitního plnotučného mléka. To nakupujeme z mlékárny Hlinsko na Vysočině a podporujeme tak českou produkci.

Přidali jsme ještě přírodní BIO třtinový cukr, ale dáváme ho jen nezbytné množství, tj. pouhých 20 %. Masově prodávané bílé čokolády ho v sobě mívají i více jak 50 %. Výsledkem je, že naše mléčná čokoláda obsahuje jen 38,9 g cukrů na 100g čokolády. A to jich podstatná část pochází z mléka.

V bílé čokoládě nesmí chybět jedna podstatná složka – vanilka. My používáme pravou BIO vanilku. 

A jak tedy naše bílá čokoláda chutná? Díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla je velmi jemná. V chuti krásně dominuje mléko s výraznými vanilkovými tóny. Což je základní rozdíl ve srovnání s levnými bílými čokoládami, ve kterých cítíte hlavně cukr.
 

PŘÍPRAVA HORKÉ ČOKOLÁDY: Čokoládu smíchejte se 120ml libovolného mléka. Společně vyšlehejte pomocí trysky u kávovaru nebo zahřívejte za stálého míchání v hrnci, případně za občasného promíchání v mikrovlnné troubě
 


SLOŽENÍ HORKÉ BÍLÉ ČOKOLÁDY:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr (20%), pravá vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně: 45 %.

HMOTNOST:
35 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ořechů. Obsahuje mléko.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje horké bílé čokolády (100g):  
Energie 2546 KJ / 612 kcal
Tuky 54,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33,0 g
Sacharidy 34,3 g
z toho cukry 33,9 g
Bílkoviny 12,4 g
Sůl 0,1 g
   

 

Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE