Vánoční čokoládové hvězdičky
Pro naše vánoční čokoládové hvězdičky jsme vybrali naši nejjemnější mléčnou čokoládu. I když jsou hvězdičky vyrobeny ze 44% mléčné čokolády nejedná se v žádném případě o nezdravou cukrovinku. Při přípravě jejich receptury jsme dbali na to, aby cukr výrazně nepřevažoval ostatní suroviny. V této čokoládě je obsažen nadstandardní podíl českého mléka a také vysoký obsah kvalitního kakaového másla.
Cukr používáme třtinový a dáváme ho jen nezbytné množství. Výsledkem je, že tato mléčná čokoláda obsahuje jen 38,9 g cukrů
na 100 g čokolády. A to jich podstatná část pochází z mléka. Běžné mléčné čokolády ho obsahují často více jak 50 g. (Někdy dokonce i 60 g.)
Pro tuto čokoládu jsme použili výběrové kakaové boby Z Peru, které jí propůjčují velice jemnou chuť s minimální hořkostí. Čokoláda je vyrobena metodou bean to bar.
SLOŽENÍ 44% MLÉČNÉ ČOKOLÁDY:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr, kakaové boby z Peru. Obsah kakaové sušiny nejméně: 44 %.
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo, Trinitario
HMOTNOST:
100 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje 44% mléčná čokoláda (100 g): |
|
Energie |
2462 kJ / 594 kcal |
Tuky |
43,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,0 g |
Sacharidy |
41,7 g |
z toho cukry |
38,9 g |
Bílkoviny |
8,9 g |
Sůl |
0,3 g |
|
|
Vysokoprocentní BIO mléčná čokoláda
Dle předpisů musí mléčná čokoláda obsahovat minimálně 25 % kakaové sušiny. Na masovém trhu se setkáte většinou s hodnotou něco málo přes 30 %. My jsme pro vás připravili recepturu s 52 % kakaové sušiny. Mléčná čokoláda z naší manufaktury má výraznou kakaovou chuť. Nedominuje v jí cukr. Mléko používáme především jako prostředek pro zjemnění. Navíc díky němu vynikají chuťové kontury kakaových bobů.
Pro naše čokolády využíváme pouze boby, které si dovážíme a sami zpracováváme. Tuto mléčnou čokoládu jsme vyrobili z výběrových kakaových bobů odrůd Criollo a Trinitario, které pochází z Peru. Jedná se o vzácné odrůdy, které jsou na světové produkci zastoupeny jen v jednotkách procent. Čokoládě propůjčují rafinovanou chuť s ovocnými tóny. Charakteristická je i nízká úroveň hořkosti a kyselosti oproti kvalitativně horším odrůdám.
Vyrábíme ji ručně a bez náhražek
Jako manufaktura se pyšníme tím, že každá tabulka naší mléčné čokolády dostává zvláštní péči. Každý kus je originál, který pošleme do světa naplněný energií a láskou. Navíc bez jakékoliv chemie, aromat, náhražek, aditiv. Do čokolády nepřimícháváme ani běžně užívané lecitiny. Vystačíme si jen se základními surovinami. V případě naší mléčné čokolády se jedná pouze o kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko a kakaové máslo. Nic dalšího kvalitní mléčná čokoláda nepotřebuje!
Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce EU/mimo EU
SLOŽENÍ 52% BIO ČOKOLÁDY:
kakaové boby*, třtinový cukr*, sušené plnotučné mléko*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario
ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C
HMOTNOST:
60 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Obsahuje mléko. Může obsahovat stopy ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje 52% BIO mléčné čokolády (100 g): |
|
Energie |
2345 kJ / 566 kcal |
Tuky |
39,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g |
Sacharidy |
42,0 g |
z toho cukry |
36,0 g |
Bílkoviny |
9,5 g |
Sůl |
0,2 g |
|
|
Naše bílá horká čokoláda je plná kakaového másla a obsahuje plnotučné mléko
Základ naší směsi pro výrobu horké bílé čokolády tvoří výběrové BIO kakaové máslo z Dominikánské republiky. Dáváme ho v nadstandardním množství (45 %), což lze těžko překonat. Běžně prodávané bílé čokolády ho obvykle mívají i pod 30 %. Kakaové máslo je vzácná surovina, která obsahuje antioxidanty a celou řadou dalších prospěšných látek. Jedná se o jeden z nejhodnotnějších tuků, jehož přiměřená konzumace má jednoznačně pozitivní vliv na naše zdraví.
Toto konkrétní kakaové máslo z Dominikánské republiky jsme si vybrali záměrně jako chuťově nejlepší. Krásně se rozpouští na jazyku, nemá žádné štiplavé chuťové tóny a krásně voní.
Bílá čokoláda se neobejde bez kvalitního plnotučného mléka. To nakupujeme z mlékárny Hlinsko na Vysočině a podporujeme tak českou produkci.
Přidali jsme ještě přírodní BIO třtinový cukr, ale dáváme ho jen nezbytné množství, tj. pouhých 20 %. Masově prodávané bílé čokolády ho v sobě mívají i více jak 50 %. Výsledkem je, že naše mléčná čokoláda obsahuje jen 38,9 g cukrů na 100g čokolády. A to jich podstatná část pochází z mléka.
V bílé čokoládě nesmí chybět jedna podstatná složka – vanilka. My používáme pravou BIO vanilku.
A jak tedy naše bílá čokoláda chutná? Díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla je velmi jemná. V chuti krásně dominuje mléko s výraznými vanilkovými tóny. Což je základní rozdíl ve srovnání s levnými bílými čokoládami, ve kterých cítíte hlavně cukr.
PŘÍPRAVA HORKÉ ČOKOLÁDY: Čokoládu smíchejte se 120ml libovolného mléka. Společně vyšlehejte pomocí trysky u kávovaru nebo zahřívejte za stálého míchání v hrnci, případně za občasného promíchání v mikrovlnné troubě
SLOŽENÍ HORKÉ BÍLÉ ČOKOLÁDY:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr (20%), pravá vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně: 45 %.
HMOTNOST:
35 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ořechů. Obsahuje mléko.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje horké bílé čokolády (100g): |
|
Energie |
2546 KJ / 612 kcal |
Tuky |
54,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,0 g |
Sacharidy |
34,3 g |
z toho cukry |
33,9 g |
Bílkoviny |
12,4 g |
Sůl |
0,1 g |
|
|
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal