BIO Čokoláda s chilli
Chilli není pouhým zdrojem pálivé chuti. Je i skvělým aktivátorem chuťových pohárků, které vám tak pomohou naplno vychutnat chuť samotné čokolády. A právě s tímto cílem ji pro vás vyrábíme. Receptura je přizpůsobená tomu, aby pálivost nebyla zbytečně silná a nepotlačovala chuť prémiových kakaových bobů.
Čokoládu jsme vyrobili ze vzácné odrůdy kakaových bobů Criollo a Trinitario, pochází z Peru, jsou velmi ceněné a mezi výrobci čokolády považovány za ty nejkvalitnější. Na světové produkci jsou zastoupeny jen v jednotkách procent. Mají velmi sofistikovanou chuť s výraznými ovocnými tóny a nejsou tak hořké, jak tomu bývá například u běžné odrůdy Forastero.
Každému kusu čokolády dopřáváme náležitou péči a pozornost. Při výrobě nevyužíváme žádnou chemii a náhražky. V našich čokoládách nenajdete ani žádné lecitiny a aromata. Děláme čokoládu jednoduše tak, jak to příroda zamýšlela. Proto pro její výrobu používáme pouze vzácné kakaové boby a kvalitní třtinový cukr.
SLOŽENÍ BIO ČOKOLÁDY S CHILLI:
kakaové boby*, třtinový cukr*, kakaové máslo*, sušené chilli papričky*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 65 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario
ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C
HMOTNOST:
60 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Čokoláda s jahodami a pistáciemi
Neodolatelná chuť kvalitní vysokoprocentní mléčné čokolády je ve spojení s jahodami ještě výraznější a ovocnější. Později je ale díky pistáciím, které obsahují vyšší podíl tuku, zjemněna a její smyslná chuť vám okamžitě po jejím odeznění začne chybět. Upozorňujeme, že čokoláda velice rychle mizí. Za vytvoření závislosti neneseme odpovědnost. 
SLOŽENÍ 52 % MLÉČNÉ ČOKOLÁDY S JAHODAMI A PISTÁCIEMI:
kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko, kakaové máslo, pistácie (3,17 %), jahody lyofilizované (1,59 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.
KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru
HMOTNOST:
63 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Drcené kakaové boby v mléčné čokoládě
Máte rádi samotné kakaové boby ? Nebo jsou na Vás příliš kakaové? A přemýšleli jste někdy, jak by mohly chutnat v kombinaci s mléčnou čokoládou? Nádherně křupou a mléčná čokoláda jim dodává jemnost mléčného pohlazení. Drcené kakaové boby (nibsy) naopak podporují intenzivní kakaovost a nabijí Vás energií. A proč mléčná čokoláda? Na tmavé čokoládě byste si tento kontrast vychutnat nemohli.
Máte na ně chuť? Nejen fajnšmekrům doporučujeme vyzkoušet náš nový speciální produkt:
Drcené kakaové boby v 52% mléčné čokoládě
Vybrali jsme pro Vás výběrové kakaové boby z Peru, které drtíme nepražené, aby si zachovaly veškeré živiny a pak je "zabalíme" do lahodné mléčné čokolády.
SLOŽENÍ DRCENÝCH KAKAOVÝCH BOBŮ v mléčné čokoládě:
kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko, drcené kakaové boby (33 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 68 %.
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru
HMOTNOST:
100 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy skořápkových plodů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Mléčné 52% čokoládové tyčinky.
Mléčná čokoláda z naší manufaktury má výraznou kakaovou chuť, protože má vysoký podíl kakaové sušiny (52%) a nedominuje v jí cukr. A pro zjemnění jsme přidali mléko. Navíc díky němu vynikají chuťové kontury kakaových bobů.
Pro naše čokolády využíváme pouze boby, které si dovážíme a sami zpracováváme. Tuto mléčnou čokoládu jsme vyrobili z výběrových kakaových bobů odrůd Criollo a Trinitario, které pochází z Peru. Jedná se o vzácné odrůdy, které jsou na světové produkci zastoupeny jen v jednotkách procent. Čokoládě propůjčují rafinovanou chuť s ovocnými tóny. Charakteristická je i nízká úroveň hořkosti a kyselosti oproti kvalitativně horším odrůdám.
Vyrábíme ručně a bez náhražek
Jako manufaktura se pyšníme tím, že každý čokoládový výrobek dostává zvláštní péči. Každý kus je originál, který pošleme do světa naplněný energií a láskou. Navíc bez jakékoliv chemie, aromat, náhražek, aditiv. Do čokolády nepřimícháváme ani běžně užívané lecitiny. Vystačíme si jen se základními surovinami. V případě naší mléčné čokolády se jedná pouze o kakaové boby, třtinový cukr, sušené mléko a kakaové máslo. Nic dalšího kvalitní mléčná čokoláda nepotřebuje!
Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce EU/mimo EU
SLOŽENÍ 52% BIO ČOKOLÁDY:
kakaové boby*, třtinový cukr*, sušené plnotučné mléko*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario
ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C
HMOTNOST:
250 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Obsahuje mléko. Může obsahovat stopy ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje 52% BIO mléčné čokolády (100 g): |
|
Energie |
2345 kJ / 566 kcal |
Tuky |
39,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g |
Sacharidy |
42,0 g |
z toho cukry |
36,0 g |
Bílkoviny |
9,5 g |
Sůl |
0,2 g |
|
|
Naše mléčná horká čokoláda je jemná a plná mléka
Naše horká mléčná čokoláda obsahuje naši nejjemnější 44% mléčnou čokoládu. Při přípravě její receptury jsme dbali na to, aby v ní cukr výrazně nepřevažoval ostatní suroviny. V této čokoládě je obsažen nadstandardní podíl českého mléka a také vysoký obsah kvalitního kakaového másla.
Přidali jsme do ní třtinový cukr a dáváme ho jen nezbytné množství. Výsledkem je, že tato mléčná čokoláda obsahuje jen 38,9 g cukrů na 100 g čokolády. A to jich podstatná část pochází z mléka.
Je ručně vyrobena z výběrových kakaových bobů z Peru, které jí propůjčují velice jemnou chuť s minimální hořkostí. Čokoláda je vyrobena metodou bean to bar.
PŘÍPRAVA HORKÉ ČOKOLÁDY: Čokoládu smíchejte se 120ml libovolného mléka. Společně vyšlehejte pomocí trysky u kávovaru nebo zahřívejte za stálého míchání v hrnci, případně za občasného promíchání v mikrovlnné troubě.
SLOŽENÍ MLÉČNÉ HORKÉ ČOKOLÁDY:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr, kakaové boby z Peru. Obsah kakaové sušiny nejméně: 44 %.
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo, Trinitario
HMOTNOST:
35 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ořechů. Obsahuje mléko.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Naše bílá horká čokoláda je plná kakaového másla a obsahuje plnotučné mléko
Základ naší směsi pro výrobu horké bílé čokolády tvoří výběrové BIO kakaové máslo z Dominikánské republiky. Dáváme ho v nadstandardním množství (45 %), což lze těžko překonat. Běžně prodávané bílé čokolády ho obvykle mívají i pod 30 %. Kakaové máslo je vzácná surovina, která obsahuje antioxidanty a celou řadou dalších prospěšných látek. Jedná se o jeden z nejhodnotnějších tuků, jehož přiměřená konzumace má jednoznačně pozitivní vliv na naše zdraví.
Toto konkrétní kakaové máslo z Dominikánské republiky jsme si vybrali záměrně jako chuťově nejlepší. Krásně se rozpouští na jazyku, nemá žádné štiplavé chuťové tóny a krásně voní.
Bílá čokoláda se neobejde bez kvalitního plnotučného mléka. To nakupujeme z mlékárny Hlinsko na Vysočině a podporujeme tak českou produkci.
Přidali jsme ještě přírodní BIO třtinový cukr, ale dáváme ho jen nezbytné množství, tj. pouhých 20 %. Masově prodávané bílé čokolády ho v sobě mívají i více jak 50 %. Výsledkem je, že naše mléčná čokoláda obsahuje jen 38,9 g cukrů na 100g čokolády. A to jich podstatná část pochází z mléka.
V bílé čokoládě nesmí chybět jedna podstatná složka – vanilka. My používáme pravou BIO vanilku.
A jak tedy naše bílá čokoláda chutná? Díky vysokému podílu kvalitního kakaového másla je velmi jemná. V chuti krásně dominuje mléko s výraznými vanilkovými tóny. Což je základní rozdíl ve srovnání s levnými bílými čokoládami, ve kterých cítíte hlavně cukr.
PŘÍPRAVA HORKÉ ČOKOLÁDY: Čokoládu smíchejte se 120ml libovolného mléka. Společně vyšlehejte pomocí trysky u kávovaru nebo zahřívejte za stálého míchání v hrnci, případně za občasného promíchání v mikrovlnné troubě
SLOŽENÍ HORKÉ BÍLÉ ČOKOLÁDY:
kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, třtinový cukr (20%), pravá vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně: 45 %.
HMOTNOST:
35 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ořechů. Obsahuje mléko.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje horké bílé čokolády (100g): |
|
Energie |
2546 KJ / 612 kcal |
Tuky |
54,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,0 g |
Sacharidy |
34,3 g |
z toho cukry |
33,9 g |
Bílkoviny |
12,4 g |
Sůl |
0,1 g |
|
|
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal