Mnoho z našich zákazníků se nás ptalo, zda jsme schopni nabídnout suroviny z našich čokolád s posypem samostatně a tak jsme pro vás připravili balíčky s lyofilizovaným ovocem: maliny, jahody ... Jablkem sice aktuálně posypané čokolády nemáme, ale chtěli jsme pro Vás udělat nabídku mrazem sušeného ovoce pestřejší a tak si můžete vychutnat i tyto lyofilizované "křížaly".
Lyofilizované jablko - dokonce více vitamínu C než klasická křížala!
Víte, že mrazem sušená jablka obsahují dokonce více vitamínu C než klasické křížaly? Při sušení křížal se totiž většina vitamínu C zničí kvůli vysoké teplotě, což mrazem sušenému ovoci nehrozí.
Sušení mrazem sice z ovoce odebere vodu, tak že plody již nejsou tak šťavnaté, ale vše ostatní zůstává – výborná chuť, příjemná vůně i pěkná barva. A navíc tyto křížaly krásně křupou a hodí se do batůžku jako malá svačinka na cesty, protože jsou ideálně lehoučké.
Lyofilizovaná jablka si zachovávají většinu živin, minerálních látek i vitamínů. Díky lyofilizaci si všechny tyto vlastnosti dokáží uchovat mnohem lépe, než při jiné formě konzervace. Výhodou také je, že při tomto procesu nejsou přidávané jakékoliv další látky a aditiva. Ani cukr. Jedná se o čisté plody jen zbavené až 99 % vody. Výhodou lyofilizovaného ovoce je také menší náchylnost k napadeními plísněmi či jinými mikroorganismy.
A dobrá rada na konec: Všechno lyofilizované ovoce skladujte nejlépe v suchu a temnu a také v dobře uzavřeném obalu.
Mrazem sušené ovoce Vám pak při dobrém skladování vydrží mnohem déle než čerstvé, vydrží měsíce, někdy i roky. (Tedy pokud ho vydržíte nesníst.
)
SLOŽENÍ:
lyofilizované jablko
ZEMĚ PŮVODU:
mimo EU
HMOTNOST:
20 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu a temnu. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
1666 kJ / 386 kcal |
Tuky |
2,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,1 g |
Sacharidy |
88,2 g |
z toho cukry |
70 g |
Bílkoviny |
3,3 g |
Sůl |
0,0 g |
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal