Čokoláda přímo od výrobce
Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!
Více o naší manufaktuřeBean to bar produkce
Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.
Více o výrobě čokoládyBio výroba
Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.
Více o BIO produkciDoprava zdarma
Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.
Více o dodacích podmínkáchPro přidání do košíku je třeba zvolit:
cena bez DPH: | 43,48 Kč |
cena vč. DPH: | 50,00 Kč |
"Bílá čokoláda není čokoláda." Slýcháme to často. Ale nenechte se zmást, není to pravda! To nejdůležitější, co dělá čokoládu čokoládou, je v naší bílé v požehnaném množství – kakaové máslo. Najdete ho v ní hned 45 % a větší množství byste napříč celým trhem těžko hledali. Masově prodávané čokolády mají běžně hluboko pod třicet procent této suroviny. Jsou většinou navíc nastaveny bílý rafinovaným cukrem. Není divu, kakaové máslo je velmi drahé. My používáme výběrové BIO kakaové máslo z Dominikánské republiky. V naší bílé čokoládě naleznete tuto surovinu na prvním místě. Možná vás napadne, že není moc zdravá, když obsahuje tolik tuku. Opak je pravdou. Kakaové máslo je jeden z nejhodnotnějších a nejvzácnějších tuků, který si můžete koupit. Obsahuje vysoké dávky antioxidantů. Žádnýjiný tuk jich v sobě snad nemá víc.
Tento tuk je složen zejména z nenasycených mastných kyselin, které našemu zdraví prospívají. Zdravotní přínos konzumace bílé čokolády je v podstatě totožný jako u čokolád "hnědých". Kakaové boby obsahují dvě hlavní složky. Kakaové máslo, které se z bobů lisuje a kakao, které po vylisování zbyde. To se do bílé čokolády samozřejmě nedává. Na našem blogu jsme psali článek o účincích kakaových bobů na naše zdraví a veškeré informace platí i pro samotné kakaové máslo.
Další důležitou složkou je kvalitní sušené plnotučné mléko. U něj jsme se rozhodli podpořit českou produkci a odebíráme mléko z mlékárny Hlinsko na Vysočině.
Cukr jsme nahradili přírodním sladidlem erythritol. Byla to jasná volba. Považujeme ho za nejlepší a velmi bezpečnou alternativu cukru. Napsali jsme o něm detailní článek. A pokud jste tak ještě neudělali, určitě si přečtěte co to erythritol je. Bílá čokoláda se bohužel bez sladké složky neobejde. Byla by složena pouze z kakaového másla a sušeného mléka. 45 % kakaového másla je optimum a zároveň i maximum. Více ho dát nelze, jelikož by tuk při větším zastoupení začal chuťově dominovat, což není žádoucí. A kdybychom nepoužili sladidlo, tak by to znamenalo, že by čokoláda musela obsahovat 55 % sušeného mléka (tolik by chybělo do celku). Chuť mléka by potom byla až moc intenzivní, řezalo by vás to krku a mepochutnali byste si.
Poměry jsme vyvážili tak, abyste měli k dispozici nejzdravější a nejchutnější formu bílé čokolády bez cukru.
Do této bílé čokolády jsme přidali jeden podstatný prvek, který nemůže chybět. Pravou vanilku. Chuť čokolády příjemně zejemňuje a nádherně v ní voní.
A jak tedy chutná? Chuť mléka dominuje. Díky vysokému podílu kakaového másla je velmi jemná a skvěle se rozpouští na jazyku. Přírodní sladidlo erythritol má jednu specifickou vlastnost – má chladivý efekt. Do čokolády ho dáváme jen 20 %, takže tuto vlastnost ucítíte jen v náznaku. Čokoládě dodává zajímavou svěžest. Přírodní vanilka chuť příjemně zakulatí a ještě více zjemní.
SLOŽENÍ: erythritol krystalický (100 %), dostupné i v BIO kvalitě BIO VARIANTA ERYTHRITOLU: CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU ZEMĚ PŮVODU: Čína HMOTNOST: na výběr z variant 250 g, 500 g INFORMACE PRO ALERGIKY: Baleno ve výrobě, kde se zpracovává mléko a skořápkové plody. DOPORUČENÍ: Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Maximální doporučená denní dávka: 125 g SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu, chraňte před teplem. |
---|
Výživové údaje (100 g): | |
---|---|
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 100 g * |
z toho cukerné alkoholy | 100 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
* Cukerné alkoholy, mezi které patří i erythritol, se musí z legislativních důvodů zařadit mezi sacharidy. Erythritol má však 0 kalorií a v těle nemetabolizuje. Pokud tedy sledujete příjem sacharidů, můžete ho v podstatě z jejich příjmu vyškrtnout.