Vaše oblíbená hořká čokoláda bez přidaných cukrů se dočkala nové podoby. Už ji nemusíte kupovat jen ve formě tabulek. Udělali jsme z ní malé čokoládové tyčinky. Chuťově nepoznáte žádný rozdíl. Je však výrazně levnější, jelikož při jejím zpracování není potřeba tolik drahé ruční práce.
Pokud se v čokoládě vyznáte a potrpíte si na kvalitu, tak moc dobře víte, že tzv. Bean to Bar čokoláda (vyráběná přímo z kakaových bobů) je oproti komerčním a masově prodávaným čokoládám chuťově nesrovnatelná. Zároveň je i mnohem dražší. Používají se výběrové kakaové boby, které jsou mnohonásobně nákladnější než boby standardní kvality. Na vyšší ceně se podepisuje také vysoký podíl ruční práce. Čokoláda se musí ručně odlít do tabulky, dát vychladit, vytáhnout z chladícího zařízení, vyklepnout a zabalit. A to stojí čas a je potřeba mnoho "zbytečných" pohybů.
To nás postavilo před otázku. Jak naši výběrovou hořkou čokoládu bez přidaných cukrů udělat co nejvíce cenově přístupnou?Tyčinky! To je odpověď, kterou jsme hledali. Vlastníma rukama jsme sestrojili speciální stroj, který dokázal snížit podíl lidské práce o 40 % oproti výrobě jedné tabulky (když náklady přepočteme na 1 gram prodané čokolády). A my se s vámi samozřejmě o tuto úsporu rádi podělíme!
Nejlepší bude, když si cenu srovnáme s naší tabulkovou čokoládou:
Naši 77% čokoládu bez cukru ve formě tabulky o gramáži 60 g prodáváme za 161 Kč. Snadno si spočítáte, že zaplatíte 2,683 Kč / 1 g. Když si do košíku hodíte 500g balíček této hořké čokolády bez cukru ve formě tyčinek, tak za ni budete muset vydat 738 Kč. Cena za jeden gram je mnohem nižší! Konkrétně 1,476 Kč / 1 g. A to je o cca 45 % méně!
Tím výčet výhod nekončí:
chuť tyčinek a tabulky je naprosto totožná, čokoláda má stejnou recepturu a je tzv. temperovaná, takže má čokoláda úplně stejné vlastnosti, liší se jen tvarem,
s tyčinkami z naší hořké low carb čokolády se skvěle vaří, dobře se odvažují a rozpouštějí, nemusíte složitě lámat tabulku,
dobře se "zobají", znáte to, "Dobře, dnes už poslední." – to si budete říkat hodně často
Jste zvědaví, jak výroba tyčinek probíhá?
Kvalita surovin na první místě
V naší malé čokoládovně využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny. Pro tuto hořkou čokoládu bez cukru jsme použili vzácné kakaové boby odrůdy Criollo, které pocházejí z Peru. Jejich chuť je velmi intenzivní, nejsou však charakteristické přehnanou hořkostí. Jsou spíše ovocné a velmi svěží. Abychom čokoládu ještě více zjemnili, tak jsme do ní zamleli mandle a kešu ořechy. A ještě jsme přidali extra porci kvalitního kakaového másla, díky kterému se čokoláda krásně rozplývá na jazyku. K oslazení jsme zvolili přírodní sladidlo erythritol. Na trhu je celá řada sladidel, jejichž možnost použití ve výrobě jsme intenzivně zkoumali. Erythritol jsme vybrali, jelikož má opravdu skvělé vlastnosti, kterým se žádné ze sladidel nevyrovná. Rozhodující pro nás bylo, že se získává přirozenou cestou (fermentací glukózy), nejde tedy o umělé sladidlo. Jeho největší výhodou je, že má nulové kalorie. V těle nemetabulizuje. Čokoládu si tedy můžete dopřávat zcela bez výčitek a je vhodná i pro diabetiky. Pokud by vás zajímaly i další vlastnosti tohoto sladidla, přečtěte si tento náš článek, ve kterém ho podrobně představujeme a srovnáváme i s jinými sladily.
Receptura této čokolády nevznikla dílem náhody. Na pomoc jsme si přizvali členy největší low carb skupiny na Facebooku (propagující životní styl nízkosacharidového stravování). Výsledkem je produkt, pod kterým jsou doslova podepsány desítky členů této komunity. A takto naše Janča vznik první várky čokolády bez cukru této skupině oznamovala:
Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.