X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Letní provoz - omezené odesílání! Více

Doprava zdarma při nákupu nad 1 000 Kč

podkategorie
dostupnost
řadit:
počet produktů na stránce:

Čokoláda přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar produkce

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě čokolády

Bio výroba

Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

Doprava zdarma

Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.

Více o dodacích podmínkách

77% hořká čokoláda bez cukru

Hořká čokoláda bez cukru, low carb, pro diabetiky
Vaše oblíbená hořká čokoláda bez přidaných cukrů se dočkala nové podoby. Už ji nemusíte kupovat jen ve formě tabulek. Udělali jsme z ní malé čokoládové tyčinky. Chuťově nepoznáte žádný rozdíl. Je však výrazně levnější, jelikož při jejím zpracování není potřeba tolik drahé ruční práce.
115,00 Kč

Pro přidání do košíku je třeba zvolit:

cena bez DPH:100,00 Kč
cena vč. DPH:115,00 Kč
popis
Výživové údaje (100 g)
soubory a odkazy
diskuze

Proč hořká čokoláda bez cukru jako tyčinky?

Pokud se v čokoládě vyznáte a potrpíte si na kvalitu, tak moc dobře víte, že tzv. Bean to Bar čokoláda (vyráběná přímo z kakaových bobů) je oproti komerčním a masově prodávaným čokoládám chuťově nesrovnatelná. Zároveň je i mnohem dražší. Používají se výběrové kakaové boby, které jsou mnohonásobně nákladnější než boby standardní kvality. Na vyšší ceně se podepisuje také vysoký podíl ruční práce. Čokoláda se musí ručně odlít do tabulky, dát vychladit, vytáhnout z chladícího zařízení, vyklepnout a zabalit. A to stojí čas a je potřeba mnoho "zbytečných" pohybů.

To nás postavilo před otázku. Jak naši výběrovou hořkou čokoládu bez přidaných cukrů udělat co nejvíce cenově přístupnou? Tyčinky! To je odpověď, kterou jsme hledali. Vlastníma rukama jsme sestrojili speciální stroj, který dokázal snížit podíl lidské práce o 40 % oproti výrobě jedné tabulky (když náklady přepočteme na 1 gram prodané čokolády). A my se s vámi samozřejmě o tuto úsporu rádi podělíme!

Nejlepší bude, když si cenu srovnáme s naší tabulkovou čokoládou:

Naši 77% čokoládu bez cukru ve formě tabulky o gramáži 60 g prodáváme za 90 Kč. Snadno si spočítáte, že zaplatíte 1,5 Kč / 1 g. Když si do košíku hodíte 500g balíček této hořké čokolády bez cukru ve formě tyčinek, tak za ni budete muset vydat 495 Kč. Cena za jeden gram je mnohem nižší! Konkrétně 0,99 Kč / 1 g. A to je o 33 % méně!

Tím výčet výhod nekončí:

  • chuť tyčinek a tabulky je naprosto totožná, čokoláda má stejnou recepturu a je tzv. temperovaná, takže má čokoláda úplně stejné vlastnosti, liší se jen tvarem,
  • s tyčinkami z naší hořké low carb čokolády se skvěle vaří, dobře se odvažují a rozpouštějí, nemusíte složitě lámat tabulku,
  • dobře se "zobají", znáte to, "Dobře, dnes už poslední." – to si budete říkat hodně často angel

Jste zvědaví, jak výroba tyčinek probíhá?

Kvalita surovin na první místě

V naší malé čokoládovně využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny. Pro tuto hořkou čokoládu bez cukru jsme použili vzácné kakaové boby odrůdy Criollo, které pocházejí z Peru. Jejich chuť je velmi intenzivní, nejsou však charakteristické přehnanou hořkostí. Jsou spíše ovocné a velmi svěží. Abychom čokoládu ještě více zjemnili, tak jsme do ní zamleli mandle kešu ořechy. A ještě jsme přidali extra porci kvalitního kakaového másla, díky kterému se čokoláda krásně rozplývá na jazyku. K oslazení jsme zvolili přírodní sladidlo erythritol. Na trhu je celá řada sladidel, jejichž možnost použití ve výrobě jsme intenzivně zkoumali. Erythritol jsme vybrali, jelikož má opravdu skvělé vlastnosti, kterým se žádné ze sladidel nevyrovná. Rozhodující pro nás bylo, že se získává přirozenou cestou (fermentací glukózy), nejde tedy o umělé sladidlo. Jeho největší výhodou je, že má nulové kalorie. V těle nemetabulizuje. Čokoládu si tedy můžete dopřávat zcela bez výčitek a je vhodná i pro diabetiky. Pokud by vás zajímaly i další vlastnosti tohoto sladidla, přečtěte si tento náš článek, ve kterém ho podrobně představujeme a srovnáváme i s jinými sladily.

Receptura této čokolády nevznikla dílem náhody. Na pomoc jsme si přizvali členy největší low carb skupiny na Facebooku (propagující životní styl nízkosacharidového stravování). Výsledkem je produkt, pod kterým jsou doslova podepsány desítky členů této komunity. A takto naše Janča vznik první várky čokolády bez cukru této skupině oznamovala:

 


SLOŽENÍ:
kakaové boby, kakaové máslo, sladidlo erythritol (13 %), kešu ořechy, mandle. Obsah kakaové sušiny nejméně: 77 %.

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
Výběr z variant: 100 g / 250 g / 500 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ostatních skořápkových plodů.

DOPORUČENÍ:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, charaňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Výživové údaje (100 g):
Energie 2204 kJ / 536 kcal
Tuky 49,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 27,5 g
Sacharidy 15,4 g
z toho cukerné alkoholy 13,0 g
z toho cukry 1,2 g
Vláknina 23,0 g
Bílkoviny 10,0 g
Sůl 0,1 g
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal