X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Doprava zdarma při nákupu nad 1 000 Kč

podkategorie
dostupnost
řadit:
počet produktů na stránce:

Čokoláda přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar produkce

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě čokolády

Bio výroba

Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

Doprava zdarma

Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.

Více o dodacích podmínkách

77% čokoláda bez cukru 60 g

77% čokoláda bez cukru 60 g
Vzepřeli jsme se obecné představě, že čokoláda bez cukru je pouhým chuťovým kompromisem. Připravili jsme pro vás ručně vyráběnou Bean to Bar tmavou čokoládu, u které ani nepoznáte, že v ní cukr není. Použili jsme prémiové kakaové boby odrůdy Criollo z Peru, zjemnili ji mandlemi, kešu ořechy a kvalitním kakaovým máslem. Vybrali jsme to nejlepší dostupné sladidlo - erythritol. Nelekejte se názvu, patří mezi přírodní sladidla a níže v popisu se o něm dozvíte více.
90,00 Kč
Předprodej, bude vyrobeno po 25.3.
ks
katalogové číslo: 1022
cena bez DPH:78,26 Kč
cena vč. DPH:90,00 Kč
popis
Výživové údaje (100 g)
soubory a odkazy
diskuze

Čokoláda bez cukru - jak chutná?

Nejjednodušším způsobem, jak udělat čokoládu bez cukru, je vyrobit 100% čokoládu. Tedy takovou, která obsahuje jen kakaové boby. Jenže ne každý takovou čokoládu snese. Je moc silná, hořká a intenzivní. Většina lidí si na ní nepochutná. A chuť na sladké v žádném případě nezažene.

Proto jsme usoudili, že je třeba uvažovat nad způsoby, jak čokoládu zjemnit a zachovat požitek z její konzumace.

Základem jsou kakaové boby vzácné odrůdy Criollo, které pochází z Peru. Vyznačují se svojí ovocnou chutí a nízkou úrovní hořkosti. Podstatného zjemnění jsme dosáhli tím, že jsme spolu s boby umleli i mandle a kešu ořechy, které mají přirozeně nasládlou chuť. Následně jsme přidali kvalitní kakaové máslo, které též snížilo intenzitu kakaových bobů.

Důležitou složkou této čokolády bez cukru je erythritol. Níže si o něm povíme více.

A jak bychom tedy popsali tuto čokoládu? Je opravdu velmi jemná. Jedná se o vysokoprocentní tmavou čokoládu, ale nějakou velkou hořkost nečekejte. Jakmile se vám dostane na jazyk, začne se krásně rozpouštět. Nejdříve vaše chuťové pohárky zasáhne příval intenzivní kakaové chuti, která začne postupně, díky obsaženým mandlím a kešu, přecházet do oříškových tónů. Díky přítomnosti erythritolu nebudete postrádat sladkost a čokoláda vás dokonale chuťově uspokojí. Výsledek je jednoznačný. Můžete si konečně vychutnat chuť opravdové čokolády bez výčitek!

Sladidlo erythritol

Mnoho lidí se pozastaví nad jeho názvem. Bohužel zní opravdu hodně chemicky a přitom se jedná o látku, která patří mezi přírodní sladidla. Do této čokolády dokonce využíváme BIO erythritol. Zvolili jsme ho, jelikož na rozdíl od mnoha jiných sladidel nemá výrazné projímavé účinky, nebo nepříjemnou pachuť. Nutno však upozornit, že i jeho nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Maximální denní dávka by neměla u dospělého člověka překračovat 50 g. V naší jedné tabulce je ho obsaženo 7,8 g, takže se dosažení maximální denní dávky skutečně bát nemusíte, i kdybyste ji dokázali sníst na posezení. Což si můžete opravdu dovolit, protože erythritol nemá žádné kalorie!

Má dokonce celou řadu pozitivních účinků a benefitů pro naše zdraví. Pro ty z vás, kteří se o něm chtějí dozvědět více, jsme připravili zajímavý článek, který se mu podrobně věnuje a také ho srovnává s ostatními dostupnými sladidly.

Jak naše low carb čokoláda vznikla?

Při přípravě receptury pro tuto čokoládu jsme využili sílu komunity. Oslovili jsme rozsáhlou facebookovou skupinu Nízkosacharidové (LOWCARB) stravování pro zdraví a hubnutí!, které tímto děkujeme za pomoc. Společnými silami jsme našli recepturu. Celý projekt čokolády bez cukru vymyslela a realizovala Janča, manželka Petra (spolumajitele čokoládovny). Všichni jsme jí už odpustili, že celý mlýn s prvním pokusem skončil v popelnici smiley Zde máte video s Jančou, která low carb komunitě oznamuje úspěšné vyrobení čokolády bez cukru. Můžete se tak seznámit s procesem výroby a použitými surovinami.

Díky tomuto přístupu jsme vytvořili čokoládu jak pro diabetiky (lze ji považovat za DIA čokoládu), ale také pro lidi, kteří se snaží ze svého jídelničku vyloučit cukry a stravují se tzv. low carb.

Skoro žádné sacharidy

V nutričních hodnotách stojí za zmínku obsah sacharidů. Tato čokoláda obsahuje na 100 g pouze 15,4 g sacharidů. Ale pozor. Z toho je 13 g cukerný alkohol (erythritol), který v těle nemetabolizuje (nezvyšuje glykemický index). Podskupina sacharidů zvaná jako cukry je na 100 g čokolády zastoupena pouhými 1,2 g a to jen díky přirozenému výskytu v kakaových bobech, kešu oříšcích a mandlích.


SLOŽENÍ:
kakaové boby, kakaové máslo, sladidlo erythritol (13 %), kešu ořechy, mandle. Obsah kakaové sušiny nejméně: 77 %.

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ostatních skořápkových plodů.

DOPORUČENÍ:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, charaňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Výživové údaje (100 g):
Energie 2204 kJ / 536 kcal
Tuky 49,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 27,5 g
Sacharidy 15,4 g
z toho cukerné alkoholy 13,0 g
z toho cukry 1,2 g
Vláknina 23,0 g
Bílkoviny 10,0 g
Sůl 0,1 g
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal