c

52% MLÉČNÁ čokoláda bez cukru 60g

Rádi mlsáte mléčnou čokoládu, ale máte při tom výčitky? Tak teď můžete o sto šest! Připravili jsme pro vás low carb čokoládu s kvalitním sušeným mlékem, díky kterému je dokonale smetanově jemná. Do čokolády jsou pro její další zjemnění zamlety mandle a kešu ořechy, které v kombinaci s mlékem krásně vyniknou. Čokoláda je oslazena sladidlem na přírodní bázi zvaném erythritol. Pro čokoládu jsme použili vzácnou odrůdu kakaových bobů Criollo z Peru, která se vyznačuje svojí ovocností s minimem hořkých tónů.
Zobrazit více
161,00 Kč
ks
Přidat do košíku
Skladem
katalogové číslo: LCM
EAN: 8594183410135
cena bez DPH:143,75 Kč

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách
popis
soubory a odkazy
diskuze

Mléčná čokoláda bez cukru – jak chutná?

Do této low carb čokolády jsme se zamilovali. Když jsme ji nedočkavě ochutnávali už v průběhu mletí první várky, tak jsme propukli v nadšení. Shodli jsme se, že ani nelze poznat, že do ní nebyl přidán cukr

Její jemnost nadchne i vás. Budete však příjemně překvapeni i její intenzivní kakaovostí. Jedná se totiž o vysokoprocentní mléčnou čokoládu, která obsahuje 52 % kakaových složek. Zapomeňte na chuť komerčně prodávaných mléčných čokolád, které jsou mazlavé a díky obrovskému množství rafinovaného cukru vám z nich trnou zuby. U naší low carb mléčné čokolády hrají prim zdravé a hodnotné suroviny, které vytvářejí nezapomenutelný chuťový zážitek.

Stejně jako u většiny našich čokolád jsme i pro tuto využili vzácné odrůdy kakaových bobů Criollo, která pochází z Peru. Tyto boby v sobě nemají tolik hořkosti jako ty běžně masově zpracovávané. Rafinovanost chuti našich čokolád bez přidaných cukrů podporujeme i tím, že do nich zamlíváme mandle a kešu ořechy. A u mléčné vděčíme tomuto postupu za skutečně luxusní zážitek. Sušené plnotučné mléko totiž čokoládě přináší neodolatelnou jemnost, ale dává též vyniknout příjemné chuti zamletých oříšků. A jelikož nám na jemnosti naší mléčné čokolády opravdu záleží, přidali jsme do ní i pořádnou porci kvalitního kakaového másla.

Pro low carb čokolády používáme to nejlepší sladidlo, které je v současné době dostupné. Jedná se o sladidlo erythritol. Ač název zní relativně chemicky, tak se ho nelekejte. Jde o sladidlo, které se vyrábí na přírodní bází (není syntetické) a nevyznačuje se výraznými projímavými účinky, jak tomu bývá u většiny sladidel, které se do levných komerčně prodávaných čokolád bez cukru přidávají. Pokud byste se o něm chtěli dozvědět více, sepsali jsme pro vás článek o jeho vlastnostech a srovnali jsme ho s jinými běžně používanými sladidly.

Podívejte se na náš první mlýn s mléčnou low carb čokoládou

Takto Janča od nás z čokoládovny oznamovala členům komunity Nízkosacharidové (LOWCARB) stravování pro zdraví a hubnutí!, která s námi na receptuře pro naše čokolády bez cukru spolupracovala, její vznik. Jak můžete vidět, nemohla skrývat své nadšenísmiley Janča totiž moc na tmavé čokolády není a zároveň se stravuje low carb, takže na ni čekala jako na smilování!

Nízký obsah cukrů

Jelikož si tuto čokoládu budete kupovat zejména proto, že se snažíte omezit konzumaci cukrů, tak je vhodné podívat se blíže na její nutriční hodnoty. Důležitou informací je, že sušené mléko přirozeně cukry obsahuje. Přesněji se jedná o mléčný cukr, který možná znáte lépe jako laktózu. Pro mléčnou čokoládu využíváme velmi kvalitní sušené mléko s 26 % tuku. A nutno říci, že obsahuje něco málo přes 40 g cukrů (laktózy) na 100 g. Mléko je však jen jednou ze složek naší mléčné low carb čokolády. Po započítání všech složek naše mléčná low carb čokoláda obsahuje jen 10,4 g cukrů na 100 g. To ve výsledku znamená, že si můžete dopřát požitek z mléčné čokolády se stejným efektem, jako kdybyste si dali běžnou 90% hořkou čokoládu. U 90% tmavé čokolády totiž musí být 10 % cukry (zbytek jsou kakaové složky). A takový výsledek je z nutričního hlediska na mléčnou čokoládu opravdu velmi dobrý!

I navzdory přítomnosti cukru v mléku je tato čokoláda vhodná i pro diabetiky. Je ji však potřeba konzumovat s mírou. Naše 60 g tabulky mají 8 větších čtverečků. Jeden čtvereček tedy obsahuje 1,3 g cukrů (většinově laktózu). A to je velmi pěkné číslo, takže si pár čtverečků denně můžete bez výčitek dopřát.

Pokud chcete jíst čokoládu absolutně bez omezení, doporučujeme vyzkoušet naši 77% low carb čokoládu, která obsahuje pouze 1 g cukru na 100 g čokolády.


SLOŽENÍ:
kakaové boby, sušené plnotučné mléko, kakaové máslo, sladidlo erythritol (13 %), kešu ořechy, mandle. Obsah kakaové sušiny nejméně: 52 %.

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo

ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.

DOPORUČENÍ:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

UPOZORNĚNÍ:
Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje (100 g):
Energie 2216 kJ / 535 kcal
Tuky 45,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 26,9 g
Sacharidy 31,3 g
z toho cukerné alkoholy* 13,0 g
z toho cukry 10,4 g
Bílkoviny 13,1 g
Sůl 0,1 g

* Cukerné alkoholy, mezi které patří i erythritol, se musí z legislativních důvodů zařadit mezi sacharidy. Erythritol má však 0 kalorií a v těle nemetabolizuje. Pokud tedy sledujete příjem sacharidů, můžete ho v podstatě z jejich příjmu vyškrtnout.

Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE