c

Oříškový krém bez přidaných cukrů se 100% čokoládou Peru 250 g

Potkaly se lískové ořechy, mandle a kešu ořechy s naší 100% Bean to Bar čokoládou z výběrových kakaových bobů z Peru. Nevybíravě se k nim lísal i cukr, ale do party se nedostal. Bylo to setkání osudové. Vznikla čokoládová NutHillka bez přidaných cukrů. Dobrota, které můžete sníst kvanta a výčitky se nedostaví.
Zobrazit více
199,00 Kč
ks
Přidat do košíku
Skladem
katalogové číslo: MASPE100
EAN: 8594183411224
cena bez DPH:177,68 Kč

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách
popis
soubory a odkazy
diskuze2

Jak chutná oříškový krém se 100% čokoládou?

Tento oříškový krém s čokoládou, někdo mu říká i oříškové máslo (my nemůžeme, EU nám to zakázala), je dokonalým spojením všeho, co máte rádi. Lískové ořechy do oříškových krémů neodmyslitelně patří. Dali jsme jich tam nejvíce. Jejich specifická chuť krému dodává hloubku a rafinovanost. Co do množství jsou v závěsu mandle, které krém příjemně zjemní a dodají neodolatelnou vůni. Kešu ořechy, kterých je v této směsi nejméně, dodávají podmanivou nasládlost a máslovou chuť. Oříšky jsme pro vás jemně upražili, aby se jejich chuť zvýraznila.

A teď to nejdůležitější. Oříšky jsou sice fajn, ale my jsme Bean to Bar čokoládovna. Dovážíme k nám výběrové kakaové boby vzácných odrůd a děláme z nich čokoládu. Do tohoto ořechového krému jsme přidali 100% čokoládu z kakaových bobů odrůdy Criollo, které pocházejí z Peru. Je to velmi ušlechtilá odrůda s vyváženou chutí, která krému dodává výbornou kakaovou chuť. V čokoládě jako takové je přibližně polovina kakaového másla (v kakaových bobech se přirozeně vyskytuje). Kakaové máslo se při pokojové teplotě nerozpouští. Díky němu krém neteče a není vodnatý. Ale o jeho konzistenci řekneme více níže.

Tento krém jsme pro vás připravili bez cukru, tedy bez toho přidaného. Obsahuje jen přirozeně se vyskytující cukry z ořechů a kakaových bobů. Nic víc.


Chtěli byste v oříškovém krému s čokoládou více sladkosti? Připravili jsme pro vás i variantu se 60% hořkou čokoládou, která je oslazena třtinovým cukrem. Na 100 g obsahuje tento krém 12,8 g cukrů, což odpovídá cca 85% hořké čokoládě. Mrknout se na něj můžete ZDE


Do složení se nám vloudila jedna další položka. Himálajská sůl, která pomáhá rozvinout chuť ořechů a čokolády. Sůl a čokoláda spolu skvěle fungují, trošku vám zmatou chuťové pohárky. Ale v dobrém, protože se zvýrazní vaše smysly a lépe vnímáte zajímavé chuťové kontury, které normálně vnímat nedokážete. Nemusíte se bát, krém není nijak znatelně slaný, celé to probíhá spíš na podvědomé úrovni. O tom, jak sůl a čokoláda společně fungují, jsme psali článek. Kdyby vás to zajímalo, tak si ho určitě přečtěte.

Připravte se na to, že tento oříškový krém není sladký. Jen chuť čistých přírodních surovin. Bez éček a jiných aditiv.

Jemný a přitom křupavý

Než jsme udělali finální nastavení strojů, tak jsme se ve svém okolí hodně ptali. Máte rádi oříšková másla a krémy úplně jemné a tekoucí? Nebo křupavé a hrubší? Druhá možnost mírně převážila. A my jsme si řekli, že se pokusíme dostat někam přesně uprostřed. Náš oříškový krém je jemný, ale má v sobě drobné křupavé kousky. Při správné teplotě jde krásně natírat a nikam vám neuteče. Na jazyku a ani na patře nedrhne. Máme ho přesně tak, jak ho máme rádi a věříme, že uspěje i u vás.

Abyste měli lepší představu, tak jsme jeho konzistenci natočili. Takto se chová při vyšší pokojové teplotě. Při natáčení videa nám prahlo slunce do pokoje a teplota vzduchu byla něco přes 25 °C. Pokud chcete dosáhnout podobné tekutosti, tak doporučujeme dát krém rozehřát (možno i v mikrovlnce). Při nižších teplotách se krém podobá nugátu. Je to dáno přítomností většího množství čokolády. Kakaové máslo, které je v ní obsaženo, při nižších teplotách tuhne.


SLOŽENÍ:
pražené lískové ořechy 39,9 %, pražené mandle 24,9 %, pražené kešu ořechy 18,9 %, 100% čokoláda z výběrových kakaových bobů z Peru 14,9 % (kakaové boby, kakaové máslo), himálajská sůl (0,5 %). Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně: 100 %.

KAKAOVÉ BOBY V ČOKOLÁDĚ:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
250 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů a mléka.

DOPORUČENÍ:
Na povrchu se může vytvářet olejová vrstva. Před konzumací doporučujeme promíchat. Při nižších teplotách tuhne. Nejlépe chutná při pokojové teplotě.

SKLADOVÁNÍ:
Uchovávejte na temném místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 14 dnů.

 

Výživové údaje (100 g):
Energie 2428 kJ / 588 kcal
Tuky 51,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 9,2 g
Sacharidy 15,8 g
z toho cukry 3,4 g
Bílkoviny 14,2 g
Sůl 0,5 g
NutHillka bez cukru
Pavla Ležalová
15.04.2020 12:47:57
Naprosto luxusní oříškovočokoládové máslo. Děkuji mnohokrát :)
Na mě chybí sladkost
Karel Král
20.11.2020 18:39:59
Musel jsem si přidat trochu skladidla, aby mi krém chutnal. Ale potom byl naprosto skvělý.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE