Doprava zdarma při nákupu nad 1 000 Kč

podkategorie
dostupnost
řadit:
počet produktů na stránce:

Čokoláda přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar produkce

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě čokolády

Bio výroba

Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

Doprava zdarma

Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Oříškový krém se 60% hořkou čokoládou Ekvádor 250 g

Oříškové máslo se 60% čokoládou Ekvádor 250 g
Lískové oříšky, mandle a kešu ořechy spojily síly s naší 60% Bean to Bar čokoládou z výběrových kakaových bobů z Ekvádoru. A dobře udělaly! Světlo světa spatřila opravdu velká dobrota, která se u vás doma moc dlouho neohřeje. Nebudeme lhát. Tento oříškový krém se nám opravdu povedl a máme z něj radost. A budeme vás rovnou i varovat. Chuť oříšků a naší kvalitní čokolády způsobuje obrovskou závislost.
199,00 Kč
Skladem
Počet kusů:
Koupit
ks
katalogové číslo: MASEK60
cena bez DPH:173,04 Kč
cena vč. DPH:199,00 Kč
popis
Výživové údaje (100 g)
soubory a odkazy
diskuze

Jak oříškový krém se 60% hořkou čokoládou chutná?

Jen pro pořádek. Musíme mu říkat oříškový krém, jelikož oříškové máslo se nesmí dle nařízení EU používat. Takže pokud byste hledali ořechové máslo a byli zklamaní, že ho nemáme, tak se nebojte. Je to synonymum ořechového krému smiley 

Pojďme tedy k té chuti. V oříškových krémech nemohou chybět kvalitní lískové ořechy. Mají totiž nezaměnitelnou chuť, bez které by to nebylo ono. Proto jich je v našem čokoládovém krému s oříšky ve srovnání s ostatními složkami nejvíce. Ano, díky nim má svoji charakteristickou chuť i známá pomazánka ze supermarketů, která je však plná i palmového tuku a bílého cukru. Ničeho takového se u naší NutHillky nedočkáte. K lískovým ořechům jsme přidali mandle, které umí krém chuťově zjemnit a dodat mu určitou rafinovanost. Abychom krému dodali přirozenou nasládlost, tak jsme přidali i kešu oříšky, kterých je v něm z těchto třech složek nejméně. Jsou ale velmi důležité, protože krému dodávají také podmanivou máslovou chuť.

Nejdůležitějším prvkem našeho krému je samozřejmě čokoláda, kterou jsme pro vás vyrobili z výběrových kakaových bobů z Ekvádoru. Zvolili jsme je záměrně. Tyto boby jsou velmi intenzivní s výraznou "čokoládovostí". Jedná se o naši 60% čokoládu na vaření, kterou si můžete zakoupit i samostatně. Do této čokolády přidáváme kvalitní třtinový cukr, který nám krém zároveň příjemně osladil. Jak moc? Úplně akorát. Není vůbec přeslazený. Chuťově se nám ho podařilo dokonale vyvážit. I naši zaměstnanci po něm úplně šílí, takže je musíme trošku hlídat, aby na vás něco zbylo wink


Je libo oříškový krém s čokoládou úplně bez přidaných cukrů? Máme ho pro vás samozřejmě taky. Je k dispozici ZDE.


Do našich krémů přidáváme ještě jednu podstatnou složku. Himálajskou sůl. Je to přírodní zvýrazňovač chutí. Z čokolády a z oříšků "vytáhne" ty nejzajímavější chuťové kontury, ze kterých se Vaše chuťové pohárky rozplynou blahem. To, že sůl a čokoláda jsou skvělými parťáky, jsme řešili i v tomto článku. Pokud byste chtěli zjistit, co se na vašem jazyku bude odehrávat, tak velmi doporučujeme, abyste si ho přečetli. Nemusíte mít ale strach, že by byl krém přesolený. Sůl v něm nelze nijak výrazně cítit. Snažíme se spíše cílit na lepší vnímání chutí na podvědomé úrovni.

Jemnost a křupavost v jednom

Na konzistenci našeho ořechového krému s čokoládou jsme si dali opravdu velmi záležet. Nespoléhali jsme se jen na vlastní představy a ptali jsme se. A hodně. Udělali jsme si rozsáhlý průzkum ve svém okolí. Zjišťovali jsme, zda lidé spíše preferují tekutý a velmi jemný krém, nebo mají raději hrubší krém (resp. pastu). Druhá možnost mírně zvítězila. A před námi byl velký úkol. Jak uspokojit všechny. Naše stroje jsme proto nastavili tak, aby máslo bylo sice tekuté, ale ne až moc. Je jemné, ale má v sobě malé křupavé kousky. Při běžné pokojové teplotě ho bez problémů namažete na chleba a neuteče vám na talíř. Ač jsme zvolili hrubší texturu, tak na jazyku a ani na patře nedrhne. Věříme, že si ho zamilujete!

Již jsme zmínili supermarketovou pomazánku. Její natíratelnost je zajištěna přítomností palmového tuku. V našem případě se o to postaralo hodnotné a zdravé kakaové máslo z naší čokolády. Na rozdíl od masově vyráběných pomazánek, do kterých se dává jen odtučněné kakao, najdete v našich krémech jen poctivou výběrovou čokoládu vlastní výroby.

Pro lepší představu jsme vám konzistenci našeho ořechového krému s čokoládou natočili.


SLOŽENÍ:
pražené lískové ořechy 39,9 %, 60% čokoláda z výběrových kakaových bobů z Ekvádoru 24,8 % (kakaové boby, kakaové máslo), pražené mandle 19,9 %, pražené kešu ořechy 14,9 %, himálajská sůl (0,5 %). Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně: 60 %.

KAKAOVÉ BOBY V ČOKOLÁDĚ:
země původu Ekvádor

HMOTNOST:
250 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů a mléka.

DOPORUČENÍ:
Na povrchu se může vytvářet olejová vrstva. Před konzumací doporučujeme promíchat. Při nižších teplotách tuhne. Nejlépe chutná při pokojové teplotě.

SKLADOVÁNÍ:
Uchovávejte na temném místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 14 dnů.

Výživové údaje (100 g):
Energie 2333 kJ / 565 kcal
Tuky 45,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 7,9 g
Sacharidy 23,4 g
z toho cukry 12,8 g
Bílkoviny 13,1 g
Sůl 0,5 g
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal