Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.
Detailní nastavení
POVOLIT VŠE
Od 1.8. do 12.8. máme CELOFIREMNÍ DOVOLENOU. Objednávat můžete. Balíčky však budeme rozesílat až po našem návratu.
Lískové oříšky, mandle a kešu ořechy spojily síly s naší 60% Bean to Bar čokoládou z výběrových kakaových bobů z Ekvádoru. A dobře udělaly! Světlo světa spatřila opravdu velká dobrota, která se u vás doma moc dlouho neohřeje. Nebudeme lhát. Tento oříškový krém se nám opravdu povedl a máme z něj radost. A budeme vás rovnou i varovat. Chuť oříšků a naší kvalitní čokolády způsobuje obrovskou závislost.
199,00 Kč
Skladem
Počet kusů:
Koupit
ks
katalogové číslo:
MASEK60
cena bez DPH:
173,04 Kč
cena vč. DPH:
199,00 Kč
popis
Výživové údaje (100 g)
soubory a odkazy
diskuze
Jak oříškový krém se 60% hořkou čokoládou chutná?
Jen pro pořádek. Musíme mu říkat oříškový krém, jelikož oříškové máslo se nesmí dle nařízení EU používat. Takže pokud byste hledali ořechové máslo a byli zklamaní, že ho nemáme, tak se nebojte. Je to synonymum ořechového krému
Pojďme tedy k té chuti. V oříškových krémech nemohou chybět kvalitní lískové ořechy. Mají totiž nezaměnitelnou chuť, bez které by to nebylo ono. Proto jich je v našem čokoládovém krému s oříšky ve srovnání s ostatními složkami nejvíce. Ano, díky nim má svoji charakteristickou chuť i známá pomazánka ze supermarketů, která je však plná i palmového tuku a bílého cukru. Ničeho takového se u naší NutHillky nedočkáte. K lískovým ořechům jsme přidali mandle, které umí krém chuťově zjemnit a dodat mu určitou rafinovanost. Abychom krému dodali přirozenou nasládlost, tak jsme přidali i kešu oříšky, kterých je v něm z těchto třech složek nejméně. Jsou ale velmi důležité, protože krému dodávají také podmanivou máslovou chuť.
Nejdůležitějším prvkem našeho krému je samozřejmě čokoláda, kterou jsme pro vás vyrobili z výběrových kakaových bobů z Ekvádoru. Zvolili jsme je záměrně. Tyto boby jsou velmi intenzivní s výraznou "čokoládovostí". Jedná se o naši 60% čokoládu na vaření, kterou si můžete zakoupit i samostatně. Do této čokolády přidáváme kvalitní třtinový cukr, který nám krém zároveň příjemně osladil. Jak moc? Úplně akorát. Není vůbec přeslazený. Chuťově se nám ho podařilo dokonale vyvážit. I naši zaměstnanci po něm úplně šílí, takže je musíme trošku hlídat, aby na vás něco zbylo
Je libo oříškový krém s čokoládou úplně bez přidaných cukrů? Máme ho pro vás samozřejmě taky. Je k dispozici ZDE.
Do našich krémů přidáváme ještě jednu podstatnou složku. Himálajskou sůl. Je to přírodní zvýrazňovač chutí. Z čokolády a z oříšků "vytáhne" ty nejzajímavější chuťové kontury, ze kterých se Vaše chuťové pohárky rozplynou blahem. To, že sůl a čokoláda jsou skvělými parťáky, jsme řešili i v tomto článku. Pokud byste chtěli zjistit, co se na vašem jazyku bude odehrávat, tak velmi doporučujeme, abyste si ho přečetli. Nemusíte mít ale strach, že by byl krém přesolený. Sůl v něm nelze nijak výrazně cítit. Snažíme se spíše cílit na lepší vnímání chutí na podvědomé úrovni.
Jemnost a křupavost v jednom
Na konzistenci našeho ořechového krému s čokoládou jsme si dali opravdu velmi záležet. Nespoléhali jsme se jen na vlastní představy a ptali jsme se. A hodně. Udělali jsme si rozsáhlý průzkum ve svém okolí. Zjišťovali jsme, zda lidé spíše preferují tekutý a velmi jemný krém, nebo mají raději hrubší krém (resp. pastu). Druhá možnost mírně zvítězila. A před námi byl velký úkol. Jak uspokojit všechny. Naše stroje jsme proto nastavili tak, aby máslo bylo sice tekuté, ale ne až moc. Je jemné, ale má v sobě malé křupavé kousky. Při běžné pokojové teplotě ho bez problémů namažete na chleba a neuteče vám na talíř. Ač jsme zvolili hrubší texturu, tak na jazyku a ani na patře nedrhne. Věříme, že si ho zamilujete!
Již jsme zmínili supermarketovou pomazánku. Její natíratelnost je zajištěna přítomností palmového tuku. V našem případě se o to postaralo hodnotné a zdravé kakaové máslo z naší čokolády. Na rozdíl od masově vyráběných pomazánek, do kterých se dává jen odtučněné kakao, najdete v našich krémech jen poctivou výběrovou čokoládu vlastní výroby.
Pro lepší představu jsme vám konzistenci našeho ořechového krému s čokoládou natočili.
INFORMACE PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů a mléka.
DOPORUČENÍ: Na povrchu se může vytvářet olejová vrstva. Před konzumací doporučujeme promíchat. Při nižších teplotách tuhne. Nejlépe chutná při pokojové teplotě.
SKLADOVÁNÍ: Uchovávejte na temném místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 14 dnů.