c

77% čokoláda bez cukru s kokosem 65g

Že se na čokoládě bez cukru nedá pochutnat? Přesvědčíme vás o tom, že opak je pravdou. Naše ručně vyráběná Bean to Bar tmavá čokoláda z kakaových bobů odrůd Criollo a Trinitario z Peru je zjemněná mandlemi, kešu ořechy a kakaovým máslem. Za sladkou chuť vděčí sladidlu na přírodní bázi (erythritol). Nebojte se, nejedná se o nějakou chemii a v popisu níže se o něm dozvíte více. Další zjemnění přináší voňavý nadrobno nasekaný kokos, který jsme na čokoládu nasypali.
Zobrazit více
110,00 Kč
ks
Přidat do košíku
Skladem
katalogové číslo: LC K
EAN: 8594183410753
cena bez DPH:98,21 Kč

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách
popis
soubory a odkazy
diskuze

Čokoláda bez cukru s kokosem – konečně čokoláda bez výčitek

Lidé, kteří se chtějí vyhnout cukrům, museli do dnešní doby většinou volit nějakou zcela neslazenou čokoládu, která se blížila 100% čokoládě (tedy jen z umletých kakaových bobů). V nabídce je máme také. Dokonce ve dvou variantách: 100% čokoláda Tanzanie a 100% čokoláda Peru. Co si budeme povídat. Ne každý tak intenzivní čokolády snese a určitou úroveň sladkosti potřebuje.

Již před vznikem této čokolády šlo koupit varianty bez přidaných cukrů. Naprostá většina z nich je však z podřadných kakaových bobů a navíc s umělými sladidly. Další možností jsou čokolády se stévií. Ta má však dle názoru většiny lidí nepříjemnou pachuť. Navíc se dle některých studií začíná o pozitivním vlivu stévie na zdraví značně pochybovat. 

My jsme se rozhodli jít cestou sladidla na přírodní bázi, které je dle nás z výživového hlediska nejlepší. Zároveň jsme se pokusili o maximální zjemnění čokolády. V této rovnici hrají podstatnou roli použité kakaové boby. Využili jsme vzácné odrůdy kakaových bobů Criollo a Trinitario, jejichž domovinou je Peru. Tyto odrůdy jsou přirozeně velmi ovocné a neobsahují tolik hořkosti. Dalším krokem bylo, že jsme při mletí bobů přidali do mlýnu i mandle a kešu ořechy, které jsou přirozeně nasládlé a pomáhají nám ve zjemnění chuťového profilu. Tuto čokoládu jsme navíc ručně posypali najemno strouhaným kokosem. Ten opět přidá na jemnosti, navíc je bohatým zdrojem zdraví prospěšných tuků a obsahuje opravdu nízký podíl sacharidů. Jako sladidlo byl zvolen erythritol, což je relativně drahá surovina, která je vyrobena na přírodní bázi. Není to synteticky získávané sladidlo. Nenechte se tedy odradit názvem, který působí hodně chemicky. V další odstavcích mu věnujeme více prostoru, takže se můžete s touto surovinou lépe seznámit.

A jak tedy čokoláda chutná? Jednoznačně vás překvapí. Snad každý, kdo čokoládu vyzkoušel, nechtěl uvěřit, že je opravdu bez přidaných cukrů. Prostě a jednoduše si myslel, že ochutnává jednu z našich dalších vysokoprocentních čokolád. A to je pro tuto čokoládu skvělé vysvědčení! Čokoláda jako taková není nějak výrazně hořká. Je naopak velmi jemná a dobře se rozpouští na jazyku. Intenzivní kakaová chuť postupně přechází do zajímavých oříškových tónů, za což vděčí přidaným mandlím a kešu. Oblíbený kokos vás doslova očaruje, protože velmi příjemně křupe

Erythritol a čokoláda

Od začátku jsme trochu bojovali s tím, že název erythritol není zrovna vábný, tváří se chemicky a to k našim čokoládám jednoduše nepasuje. A je to škoda, protože jde o sladidlo vyrobené na přírodní bázi. Po delším pátrání jsme usoudili, že je to nejlepší dostupná možnost. Provedli jsme rozsáhlý průzkum způsobů slazení čokolády a erythritol vyšel jako jednoznačný vítěz. Z dostupných sladidel má v podstatě nejmenší projímavé účinky. Není vyráběn synteticky. Ač se jedná o velmi bezpečné sladidlo, doporučená denní dávka by neměla u dospělého překročit 50 g. Nicméně to není žádný problém. V jedné tabulce této čokolády ho je necelých 10 gramů. Pokud tedy za den nesníte více jak 5 tabulek, tak nemusíte mít obavy. To byste dříve dostali žlučníkový záchvat z nadměrné konzumace tuku smiley

Dobrou zprávou je, že erythritol má oproti běžnému cukru i celou řadu pozitivních účinků a navíc nemá žádné kalorie! Jelikož jsme dostupná sladidla výrazně analyzovali, připravili jsme pro vás přehledný článek, ve kterém vám vlastnosti erytritolu popisujeme. Zároveň ho srovnáváme s obyčejným cukrem a ostatními podobnými sladidly.

Jak jsme tuto low carb čokoládu vymysleli?

Nebudeme se tu jen sami plácat po rameni. Výrobu jsme totiž konzultovali s komunitou lidí na facebookové skupině zvané Nízkosacharidové (LOWCARB) stravování pro zdraví a hubnutí! Na tomto místě bychom rádi poděkovali za pomoc a inspiraci! Navíc je potřeba dodat, že projekt čokolády bez cukru vymyslela a realizovala Janča, manželka Petra, který naší čokoládovnu řídí. První pokus sice našel nový domov v kontejneru, ale i tak máme z výsledku velkou radost! Zde máte video, ve kterém Janča oznamuje této komunitě úspěšné vytvoření čokolády. Můžete se v něm přesvědčit o kvalitě použitých surovin a způsobu výroby.

Čokoláda s minimem sacharidů – splněno

V tabulce s nutričními hodnotami se můžete přesvědčit, že se nám podařilo dostat na krásná a doslova bezkonkurenční čísla. V této čokoládě je 31,1 g sacharidů na 100 g. To vypadá jako relativně vysoké číslo. Ve skutečnosti je však potřeba 16,6 g odečíst. Jedná se totiž o erythritol, který je řazen mezi cukerné alkoholy. Legislativně sice patří do sacharidů, ale v těle nemetabolizuje. Neobsahuje takřka žádné kalorie a neovlivňuje glykemický index. A co je nejlepší? Ve 100 g této čokolády je jen 1,5 g cukrů.


SLOŽENÍ:
kakaové boby, sladidlo erythritol (16,6 %), strouhaný kokosový ořech (7,7 %), kakaové máslo, kešu ořechy, mandle loupané. Obsah kakaové sušiny nejméně: 77 %.

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario

ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: <115 °C

HMOTNOST:
65 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ostatních skořápkových plodů.

DOPORUČENÍ:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

UPOZORNĚNÍ:
Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, charaňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje (100 g):
Energie 2118 kJ / 512 kcal
Tuky 46,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30,8 g
Sacharidy 31,1 g
z toho cukerné alkoholy 16,6 g
z toho cukry 1,5 g
Bílkoviny 9,7 g
Sůl 0,1 g
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE