Letní provoz - omezené odesílání! Více

Doprava zdarma při nákupu nad 1 000 Kč

podkategorie
dostupnost
řadit:
počet produktů na stránce:

Čokoláda přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar produkce

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě čokolády

Bio výroba

Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

Doprava zdarma

Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.

Více o dodacích podmínkách

100% BIO čokoláda Tanzanie Kokoa Kamili

100% BIO čokoláda Tanzanie Kokoa Kamili tyčinky
Jste milovníky 100% čokolád? Tak to jste na správném místě! Kakaové boby ze sociálního podniku Kokoa Kamili patří mezi nejlepší, které jsme kdy ochutnali. Vyznačují se nízkým stupněm hořkosti a nevídanou ovocností s příjemnými chuťovými konturami bobulovitého a tropického ovoce, jablek a švestek. Začtěte se, tato čokoláda má okouzlující příběh, díky kterému vám bude chutnat ještě více.
133,00 Kč

Pro přidání do košíku je třeba zvolit:

cena bez DPH:115,65 Kč
cena vč. DPH:133,00 Kč
popis
Výživové údaje (100 g)
soubory a odkazy
diskuze

Jak 100% BIO čokoláda z tanzanských bobů chutná?

Co si budeme povídat. Ne každý snese 100% čokoládu. Čokoládu zcela bez přidaných cukrů, která je vyrobena jen z kakaových bobů a trošky kakaového másla pro zjemnění. Věříme však, že dokáže pozitivně překvapit každého, kdo ji ochutná. A vycházíme z vlastní zkušenosti. Na první testovací várce jsme se stali doslova závislými. Je to taková ta čokoláda, u které se neustále musíte přesvědčovat o tom, proč vám tak chutná. Zkoušíte a zkoušíte, až vám najednou dojde. A pak vám hrozně chybí. Sami jsme na 100% čokolády nebyli zvyklí a nevyhledávali je. První sousto je rozpačité, trošku se i ušklíbnete. Chybí vám sladkost, přijde vám kyselá a nedokážete si v daný moment představit, že byste ji jedli opakovaně. Za pár minut však přichází opět nutkání ochutnat. Každým dalším soustem vám přestane nepřítomnost cukru vadit. A pak se přistihnete, že na ni neustále myslíte. Je to tím, že je nabita zdravými látkami v té nejpřirozenější podobě a tělo se jí nemůže nabažit!

Nejvíce nás okouzlila právě její ovocnost. Je příjemně nakyslá a tím velmi svěží. U 100% čokolády by člověk očekával vtíravou hořkost a hutnost. Ničeho takového se však nedočkáte. Je jemná, přesto je intenzivní. Za nás nemá chybu. Je to zážitek. Pokud byste preferovali 100% čokoládu s nižší úrovní kyselosti, tak bychom zcela určitě doporučili naši 100% BIO čokoládu z kakaových bobů z Peru. Nebo víte co? Ochutnejte obě! Je zajímavé objevovat chuťové rozdíly mezi různými odrůdami kakaových bobů.

Jak nejlépe 100% čokoládu jíst? Hlavně ji nekousejte. Ono to platí pro všechny čokolády. Ale u 100% dvojnásobně. Dejte ji na jazyk, nechte pomalu rozpouštět, převalujte ji na něm. Nejlepší je, když při tom zavřete oči a vnímate ji.

Ano, pokud preferujete přeslazené mléčné čokolády ze supermarketu, tak si k ní budete hledat cestu delší dobu, případně ji ani nenajdete. Jestli jste ale zvyklí na vysokoprocentní hořké čokolády, tak se s radostí vzdáte i toho posledního zrnka přidaných cukrů. Tyto boby je prostě nepotřebují.

Máte se 100% čokoládou špatné zkušenosti? Možná jste si kupovali nějaké masovky, které se špatně rozpouštějí, drhnou na jazyku, dusí vás. Prostě jsou takové pískovité. U našich 100% čokolád se takových vlastností bát nemusíte. Meleme je do naprosté jemnosti. Více než naše ostatní čokolády. Dokonale se tak rozplývají na jazyku.

Opravdu zdravá čokoláda

U této čokolády jsme si dali velmi záležet na tom, aby neztratila nic ze svých pozitivních vlastností. A že jich má! V podstatě jde jen o kakaové boby, což je pravděpodobně nejhodnotnější superpotravina na světě. Náš článek o účincích kakaových bobů na naše zdraví stojí za přečtení, protože zjistíte, že když se udělá poctivě, tak v žádném případě nepatří do kategorie cukrovinek. 

Kakaové boby pro tuto čokoládu pražíme při nízké teplotě. Pouze při 115 °C. Takže je spíše sušíme. Je známo, že při teplotách nad 120 °C v kakaových bobech vznikají vysoké dávky akrylamidu, což je silný karcinogen. Většina masově prodávaných čokolád se doslova přepražuje a teploty se často dostávají nad 140 °C, což jsou hodnoty kritické.

Kakaové boby zároveň nijak chemicky neupravujeme. Jsou nealkalizované. Co je to alkalizace, jste si mohli přečíst v našem článku a pokud to nevíte, budete velmi překvapeni. Alkalizací výrobci masově prodávané čokolády zbavují kyselosti, zároveň je tímto způsobem připravují o 60 až 90 % antioxidantů. To nejhodnotnější, co kakaové boby obsahují.

Kakaové boby s úžasným příběhem

Jejich specifická a ušlechtilá chuť vděčí unikátnímu genetickému profilu. Jedná s o odrůdu Trinitario, která je jemně zkombinována s velmi vzácnou Neo-Nacional. Výsledné vlastnosti jsou nečekaně famózní. Ač se africké produkci za jiných okolností vyhýbáme obloukem, u Tanzanie jsme museli udělat výjimku. Dělají to tam jinak – naprosto skvěle! Ve srovnání s africkými boby z Pobřeží Slonoviny a Ghany, ze kterých vzniká většina masově vyráběných čokolád, se ocitáme v úplně jiném vesmíru. A to nejen výrazně lepší kvalitou, ale i v etickém rozměru. Co se nám nelíbí na těchto zemích? Nejlépe vám to vysvětlí reportéři ČT ve své reportáži nazvané Příliš hořká čokoláda.

Sociální podnik Kokoa Kamili vykupuje kakaové boby od farmářů za vyšší než tržní ceny. Věnuje se jejich kompletnímu zpracování, což zajišťuje nejvyšší kvalitu konečného produktu a méně tvrdé práce pro farmáře.

Brian a Simran jsou vlastníci sociálního podniku Kokoa Kamili. Jejich poctivou prací se podařilo z tanzanských kakaových bobů vybrousit dokonalý klenot.

Kakaové boby z Tanzanie neměly po dlouhá desetiletí dobrou reputaci. Majitelé plantáží na jednu stranu uměli vypěstovat skvělé kakaové boby, ale odbornost a úroveň zpracování vázla. Ke zlepšení je nic nemotivovalo. Vykupovali je od nich velcí exportéři pro masový trh. Bezchybné zpracování kakaových bobů je stejně tak důležité jako jejich pěstování. Kakaové boby se musí tzv. fermentovat a sušit. Exportéři tlačili tolik na ceny, že se tomuto procesu nemohli farmáři řádně věnovat, což se na kvalitě znatelně negativně podepsalo.

Dramatická změna a férová spolupráce s farmáři

Brian se Simranem toto změnili. Založili Kokoa Kamili a z tanzanských bobů udělali výběrové zboží. Základem jejich činnosti je kompletní změna přístupu ke spolupráci s farmáři. O fermentaci a sušení se starají sami a odborně. Od farmářů vykupují čerstvé kakaové boby a ještě jim zaplatí vyšší než tržní cenu! A má to celou řadu výhod. Farmáři mají více času na rozšiřování produkce, ale také na svoji rodinu. My, výrobci, máme jistotu odborného zpracování a konstantně vysoké kvality. A vy jako zákaznici si můžete pochutnat na exkluzivním produktu s vědomím, že kakaové boby byly eticky vykoupeny a nejsou zatíženy dětskou prací.


Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU

 

SLOŽENÍ:
kakaové boby z Tanzanie*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 100 %.
* = BIO produkt

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Trinitario s přítomností Neo-Nacional, země původu Tanzanie

HMOTNOST:
Výběr z variant: 100 g / 250 g / 500 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Výživové údaje (100 g):
Energie 2523 kJ / 610 kcal
Tuky 55,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 36,6 g
Sacharidy 16,2 g
z toho cukry 0,9 g
Bílkoviny 11,7 g
Sůl 0,1 g
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal