Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE

Doprava zdarma při nákupu nad 1 000 Kč

podkategorie
dostupnost
řadit:
počet produktů na stránce:

Čokoláda přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar produkce

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě čokolády

Bio výroba

Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

Doprava zdarma

Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.

Více o dodacích podmínkách

49% BIO veganská čokoláda s kokosovým mlékem 60 g

49% BIO veganská čokoláda s kokosovým mlékem 60 g
Máte chuť na mléčnou čokoládu, ale kravské mléko nechcete, nebo nemůžete konzumovat? Máme pro Vás ideální alternativu. Naše výběrové nepražené kakaové boby z Peru jsme doplnili o voňavé kokosové mléko a cukr z kokosových květů. Vše v BIO kvalitě a z těch nejlepších surovin.
93,00 Kč
Skladem
Počet kusů:
Koupit
ks
katalogové číslo: BIO VEG
cena bez DPH:80,87 Kč
cena vč. DPH:93,00 Kč
popis
Výživové údaje (100 g)
soubory a odkazy
diskuze

Jak tato veganská "mléčná" čokoláda chutná?

Než se pustíme do bližšího popisu, dovolte nám nejdříve doplnit, že veganské jsou všechny naše čokolády, které nejsou výslovně označeny jako mléčné. A to je většina našeho čokoládového sortimentu.

V této čokoládě je kravské mléko nahrazeno pořádnou dávkou BIO sušeného kokosového mléka. A jeho původ se nezapře. V čokoládě jde příjemně cítit kokos. Ale ne nějak vtíravě a nepříjemně. Aby vám však tato čokoláda plně vyhovovala, musíte mít kokos rádi. Je to jedna z dominantních chuťových složek.

Při mletí jsme zvolili vysoký stupeň jemnosti. Je krásně hladká a velmi ochotně se rozpouští na jazyku. Cukr z kokosových květů má specifickou sladkost s nádechem karamelu. Ta kombinace vás bude moc bavit. Výsledná chuť je exotická a svěží.

Jedná se o vysokoprocentní "mléčnou" čokoládu. Obsahuje 49 % kakaových složek. Díky tomu se můžete těšit na intenzivní kakaovost. Ale ne natolik, aby to narušovalo její jemnost, nasládlost a blízkou podobu s klasickou mléčnou čokoládou.

Chutná skvěle a je i zdravá

heart  Výběrové kakaové boby bez tepelné úpravy

Výběrové BIO kakaové boby z Peru jsme neupražili. Chtěli jsme v nich zachovat maximum zdraví prospěšných látek. V nepražené podobě jsou navíc hezky ovocné, jemné a dokonale se s ostatními složkami doplňují. S kakaovými boby pracujeme šetrně i u ostatních našich čokolád. Když už pražíme, nikdy nepřesáhneme teplotu 115 °C. Proč je důležité teplotu hlídat, se dozvíte v našem článku.

heart Alkalizace je pro nás sprosté slovo

Výrobci masově prodávaných čokolád vám to neřeknou, ale většina jejich čokolád je chemicky zpracovaná. Procházejí procesem tzv. alkalizace. Jejím výsledkem bývá ztráta až 90 % antioxidantů, které kakaové boby přirozeně obsahují. Je to asi to nejcennější, co z nich můžete získat. Pokud byste se o tom chtěli dozvědět více, doporučujeme přečíst si náš článek o alkalizaci.

heart S cukrem jen s mírou

Když jsme si analyzovali trh veganských "mléčných" čokolád, tak jsme zjistili, že téměř ve všech případech měly cukr ve složení na prvním místě. To jednoduše znamená, že ze všech složek je ho tam nejvíce. Výrobci při jejich produkci šetří na úkor vašeho zdraví. Cukr je ta nejlevnější složka. V naší čokoládě jsou kakaové boby na prvním místě.


TIP: Tuto veganskou čokoládu můžete zakoupit i ve zvýhodněném balení ve formě čokoládových tyčinek. Oproti tabulkové podobě vychází až o 40 % levněji. Při jejich výrobě není třeba tolik drahé ruční práce.

49% BIO veganská čokoláda s kokosovým mlékem (100 g / 250 g / 500 g)


Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU

 


SLOŽENÍ:
nepražené kakaové boby z Peru*, kokosový cukr*, sušené kokosové mléko* (extrakt z dužiny kokosového ořechu 90 %, rýžový maltodextrin 10 %), kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 49 %.
* = BIO produkt

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo, Trinitario

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Výživové údaje (100 g):
Energie 2527 kJ / 609 kcal
Tuky 47,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 32,7 g
Sacharidy 39,0 g
z toho cukry 30,3 g
Bílkoviny 5,7 g
Sůl 0,2 g
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal