Jak tato veganská "mléčná" čokoláda chutná?
Než se pustíme do bližšího popisu, dovolte nám nejdříve doplnit, že veganské jsou všechny naše čokolády, které nejsou výslovně označeny jako mléčné. A to je většina našeho čokoládového sortimentu.
V této čokoládě je kravské mléko nahrazeno pořádnou dávkou BIO sušeného kokosového mléka. A jeho původ se nezapře. V čokoládě jde příjemně cítit kokos. Ale ne nějak vtíravě a nepříjemně. Aby vám však tato čokoláda plně vyhovovala, musíte mít kokos rádi. Je to jedna z dominantních chuťových složek.
Při mletí jsme zvolili vysoký stupeň jemnosti. Je krásně hladká a velmi ochotně se rozpouští na jazyku. Cukr z kokosových květů má specifickou sladkost s nádechem karamelu. Ta kombinace vás bude moc bavit. Výsledná chuť je exotická a svěží.
Jedná se o vysokoprocentní "mléčnou" čokoládu. Obsahuje 49% kakaových složek. Díky tomu se můžete těšit na intenzivní kakaovost. Ale ne natolik, aby to narušovalo její jemnost, nasládlost a blízkou podobu s klasickou mléčnou čokoládou.
Chutná skvěle a je i zdravá
Výběrové kakaové boby bez tepelné úpravy
Výběrové BIO kakaové boby z Peru jsme neupražili. Chtěli jsme v nich zachovat maximum zdraví prospěšných látek. V nepražené podobě jsou navíc hezky ovocné, jemné a dokonale se s ostatními složkami doplňují. S kakaovými boby pracujeme šetrně i u ostatních našich čokolád. Když už pražíme, nikdy nepřesáhneme teplotu 115 °C. Proč je důležité teplotu hlídat, se dozvíte v našem článku.
Alkalizace je pro nás sprosté slovo
Výrobci masově prodávaných čokolád vám to neřeknou, ale většina jejich čokolád je chemicky zpracovaná. Procházejí procesem tzv. alkalizace. Jejím výsledkem bývá ztráta až 90 % antioxidantů, které kakaové boby přirozeně obsahují. Je to asi to nejcennější, co z nich můžete získat. Pokud byste se o tom chtěli dozvědět více, doporučujeme přečíst si náš článek o alkalizaci.
S cukrem jen s mírou
Když jsme si analyzovali trh veganských "mléčných" čokolád, tak jsme zjistili, že téměř ve všech případech měly cukr ve složení na prvním místě. To jednoduše znamená, že ze všech složek je ho tam nejvíce. Výrobci při jejich produkci šetří na úkor vašeho zdraví. Cukr je ta nejlevnější složka. V naší čokoládě jsou kakaové boby na prvním místě.
TIP: Tuto veganskou čokoládu můžete zakoupit i ve zvýhodněném balení ve formě čokoládových tyčinek. Oproti tabulkové podobě vychází až o 40 % levněji. Při jejich výrobě není třeba tolik drahé ruční práce.
49% BIO veganská čokoláda s kokosovým mlékem (100 g / 250 g / 500 g)
Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU
SLOŽENÍ:
nepražené kakaové boby z Peru*, kokosový cukr*, sušené kokosové mléko* (extrakt z dužiny kokosového ořechu 90 %, rýžový maltodextrin 10 %), kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 49 %.
* = BIO produkt
KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo
HMOTNOST:
60 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.
SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem. |
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2527 kJ / 609 kcal |
Tuky |
47,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,7 g |
Sacharidy |
39,0 g |
z toho cukry |
30,3 g |
Bílkoviny |
5,7 g |
Sůl |
0,2 g |
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal