Jak chutná náš oříškový krém s bílou čokoládou?
Hned pro začátek je třeba ujasnit si pojmy. Možná se divíte, proč ho nenazýváme jako ořechové máslo s bílou čokoládou. Dle legislativy EU jej takto označovat nemůžeme. Slovo máslo nelze spojovat s ořechy, aby nedocházelo ke klamání spotřebitele – aby si nemyslel, že obsahuje máslo z kravského mléka. Kdybyste tedy hledali oříškové máslo s bílou čokoládou, tak jste na správném místě. Je to synonymum
A jak tedy chutná? Ve složení, a také v chuti, dominují mandle. V krému jich je 45 %. Jsou jemně upražené, aby si zachovaly co nejvíce živin a prospěšných látek. Naší velmi oblíbenou bílou čokoládou bez přidaných cukrů jsme ani trochu nešetřili. Její podíl jsme v této dobrotě stanovili na 32,5 %, což je obsah čokolády, který u jiného výrobce nejspíš nenajdete. Bílá čokoláda dodává krému správnou hustotu, nezaměnitelnou chuť a příjemnou jemnost. Dalším důležitým prvkem je kokos, kterého obsahuje 18 %. Dlouho jsme pracovali na receptuře a dospěli jsme k závěru, že ho musíme umlet zcela dohladka. Díky tomuto postupu neřeže v krku a dokonale předává svoji charakteristickou exotickou vůni. Pomyslnou třešničkou na dortu je přidání pravé vanilky, která stojí za dalším zjemněním. Krému navíc dodává přirozenou nasládlost a krásně jeho chuť zakulacuje.
Tento oříškový krém není výrazně sladký. Snažíme se pracovat pouze s chutí přírodních surovin. Naši bílou čokoládu, která je v něm obsažena, doslazujeme jen přírodním sladidlem erythritol. I tak ho je v krému málo. V samotné čokoládě ho je obsaženo 20 %. To znamená, že v krému ho najdete jen 6,5 %.
Ochutnejte i naše ostatní oříškové krémy. Vyzkoušet můžete variantu se 100% čokoládou bez přidaných cukrů, nebo oříškový krém se 60% hořkou čokoládou, která je jemně doslazena třtinovým cukrem.
Máme to raději křupavé
Po průzkumu mezi našimi zákazníky jsme dospěli k překvapivému zjištění. Většina preferuje oříšková másla, která nejsou umleta zcela najemno. Vyhledávají krémy s hrubější texturou. U příliš jemných jim nevyhovuje, že bývají moc tekuté. Takové krémy působí velmi tučně a mají ve výsledku nevýraznou chuť. Pokusili jsme se tedy najít kompromis mezi těmito dvěma extrémy. Vždy kombinujeme nějakou velmi jemnou složku, která dodá při správné teplotě tekutost, s hruběji namletými surovinami. U tohoto oříškového krému se můžete těšit na jemnost z bílé čokolády a kokosu, která je kombinována s křupavými kousky z mandlí.
SLOŽENÍ:
pražené mandle 45 %, bílá čokoláda bez přidaných cukrů 32,5 % (kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sladidlo erythritol (20 %), vanilka mletá), kokos 18 %, kokosový olej 4,5 %, vanilka mletá. Obsah kakaové sušiny v čokoládě nejméně: 45 %.
KAKAOVÉ MÁSLO V ČOKOLÁDĚ:
země původu Dominikánská republika
HMOTNOST:
250 g
INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy ostatních skořápkových plodů.
DOPORUČENÍ:
Na povrchu se může vytvářet olejová vrstva. Před konzumací doporučujeme promíchat. Při nižších teplotách tuhne. Nejlépe chutná při pokojové teplotě. Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.
SKLADOVÁNÍ:
Uchovávejte na temném místě. Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte do 14 dnů. |
* Cukerné alkoholy, mezi které patří i erythritol, se musí z legislativních důvodů zařadit mezi sacharidy. Erythritol má však 0 kalorií a v těle nemetabolizuje. Pokud tedy sledujete příjem sacharidů, můžete ho v podstatě z jejich příjmu vyškrtnout.
Výživové údaje (100 g): |
Energie |
2476 kJ / 598 kcal |
Tuky |
57,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,9 g |
Sacharidy |
24,0 g * |
z toho cukry |
8,0 g |
z toho cukerné alkoholy |
6,5 g |
Bílkoviny |
14,7 g |
Sůl |
0,0 g |
Diskuze je prázdná.
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal