Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE

Od 1.8. do 12.8. máme CELOFIREMNÍ DOVOLENOU. Objednávat můžete. Balíčky však budeme rozesílat až po našem návratu.

Doprava zdarma při nákupu nad 1 000 Kč

podkategorie
dostupnost
řadit:
počet produktů na stránce:

Čokoláda přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar produkce

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě čokolády

Bio výroba

Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

Doprava zdarma

Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.

Více o dodacích podmínkách

65% BIO čokoláda s himálajskou solí

65% BIO čokoláda s himálajskou solí
Čokoláda se solí je kombinace, která vám dopřeje nezvyklý zážitek. Sůl je skvělý přírodní zvýrazňovač chuti. Její přítomnost nabudí vaše chuťové pohárky, které ochotněji a intenzivněji vnímají ušlechtilou chuť výběrových kakaových bobů. Zároveň se čokoláda zdá jemnější a sladší. Tuto hořkou čokoládu si lidé často dokonce zaměňují s mléčnou.
101,00 Kč

Pro přidání do košíku je třeba zvolit:

cena bez DPH:87,83 Kč
cena vč. DPH:101,00 Kč
popis
Výživové údaje (100 g)
soubory a odkazy
diskuze

Čokoláda a sůl – skvělí parťáci

To spojení je tak zajímavé, že jsme pro vás dokonce i napsali článek o tom, co se při kombinaci čokolády se solí na vašem jazyku odehrává. Přítomnost soli v čokoládě má jeden významný důsledek. V klasické hořké čokoládě jsou dominantně přítomny tři základní vjemy. Sladkost, hořkost, kyselost. Sladkost u této čokolády pochází ze třtinového cukru. O hořkost a kyselost se starají kakaové boby. Tyto vjemy se spolu potkávají velmi často a vaše smyslové vnímání je na ně připraveno. Jakmile se k nim přidá i slanost, bude váš mozek trošku překvapený. Výsledkem této kombinace je zajímavý efekt. S přítomností soli člověk lépe vnímá sladkost. A nejen to. Celá řada chuťových charakteristik, které jsou v čokoládě bez soli jen v náznaku, vystoupí na povrch. Tato čokoláda díky ní mnohem ovocnější a jemnější. 

Bez výběrových kakaových bobů by to nefungovalo

Tuto čokoládu jsme pro vás vyrobili metodou bean to bar, což ve zkratce znamená, že je přímo z kakaových bobů. Že je to samozřejmost? Naprostá většina čokoládoven čokoládu kupuje jako polotovar, jen ji roztaví a udělá vám z ní tabulky. My kakaové boby zpracováváme, což mimo jiné znamená, že máme celý výrobní proces pod kontrolou. Na rozdíl od masových výrobců pracujeme jen s výběrovými kakaovými boby. Tyto pocházejí z Peru a jsou kombinací vzácných odrůd Criollo a Trinitario. A není to jen o výběru. Ono záleží, jak se výrobce k bobům při zpracování chová.

heart Alkalizace? Nikdy!

To, že jsou masově vyráběné čokolády z podřadných kakaových bobů, asi tušíte. Ale věděli jste, že je výrobci, abyste je byli schopní vůbec pozřít, chemicky upravují? Činí tak velmi nešetrným způsobem, který zničí až 90 % antioxidantů, které jsou přirozeně v kakaových bobech obsaženy. Kdybyste se chtěli dozvědět více o tomto procesu, vše najdete v našem článku o alkalizaci. My se samozřejmě nealkalizujeme!

heart Nepražíme, sušíme

Tak jako se ve velkém prodává přepražená káva, děje se tak i ve světě čokolády. Nekvalitní kakaové boby se často přepražují při vysokých teplotách, kdy se dostávají na pokraj spálení. Opět se jedná o postup, jak zamaskovat chuťové nedostatky. I na toto téma jsme napsali článek. U nás se nedostáváme při pražení přes 115 °C. Což zaručuje, že v kakaových bobech nevzniká škodlivý akrylamid. Navíc nedochází k takové degradaci celé řady prospěšných látek. Naše čokoláda je zdravá!

heart Jen základní přírodní suroviny

Čím víc proužků, tím víc... Ne, tak to u nás nefunguje. Pravá čokoláda nemá složitou recepturu. Čím méně toho obsahuje, tím lépe. Nepoužíváme lecitiny, levné rostlinné tuky (palmový tuk) a aromata. Naše čokolády nenastavujeme odtučněnými kakaovými prášky a nezbavujeme ji drahého kakaového másla. U tohoto bodu si dovolíme nabídnout další článek. Pojednává o tom, jak poznat kvalitní čokoládu a čeho se vyvarovat.

Čokoláda se solí ve formě tyčinek – vyjde levněji než tabulka

Proč tyčinky? Výběrové kakaové boby, které zpracováváme, lze popsat mnoha superlativy. Ale jedno výrazné negativum mají. Oproti běžným kakaovým bobům jsou výrazně dražší. Tyčinky z výběrové čokolády jsme začali dělat, aby naše čokoláda byla dostupnější pro širší okruh konzumentů. Prostě a jednoduše. Aby to díky ceně nebyla taková vzácnost a mohli jste si ji dopřát kdykoliv, kdy na ni dostanete chuť. Tuto čokoládu děláme i jako tabulku. Pokud chcete někomu dát čokoládu jako dárek, jde asi o lepší volbu. Ale pro sebe k "běžné konzumaci" volte tyčinky. Jejich výroba je výrazně levnější. Na kvalitě nic neubíráme. Složení je stejné, ostatní vlastnosti, kromě tvaru, také. Největší rozdíl je v tom, že při výrobě tabulky je potřeba mnohem více lidské práce. To máte odvážení, vyklepání bublinek, umístění na chladící pás, vyklepnutí, zabalení, umývání a sušení formičky. Moc zbytečných pohybů! Tyčinky vyrábí stroj, který jsme si sami sestrojili, téměř bez obsluhy. A jak moc velký cenový rozdíl to způsobí?

Naše 60g tabulka vychází na 89 Kč. Což je 1,48 Kč za gram čokolády (což je dokonce stále méně než u srovnatelné konkurence ze světa bean to bar čokolád). Když si dáte do košíku 500g balení tyčinek z této čokolády, zaplatíte 430 Kč. Po přepočtu zjistíte, že to je 0,86 Kč za gram. Čokoláda je v tomto parametru o 40 % levnější.

Pokud by vás zajímalo, jak tyčinky vznikají, máme pro vás video z výroby.


Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU

 


SLOŽENÍ:
kakaové boby z Peru*, třtinový cukr*, kakaové máslo*, himálajská sůl (1 %). Obsah kakaové sušiny nejméně: 65 %.
* = BIO produkt

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo, Trinitario

HMOTNOST:
Výběr z variant: 100 g / 250 g / 500 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Výživové údaje (100 g):
Energie 2236 kJ / 540 kcal
Tuky 36,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,4 g
Sacharidy 44,0 g
z toho cukry 34,4 g
Bílkoviny 7,5 g
Sůl 1,1 g
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal