c
Kategorie našich výrobků
kategorie našich výrobků

Čtvereček čokolády pomůže na cestě k vysněné postavě. Jak?

19. 05. 2023, 14:18

Čokoláda a hubnutí? Mohou jít dohromady! Nedělejte si vrásky z přicházející plavkové sezóny – s klidem, rozvahou a udržitelným plánem se brzy postavíte před zrdcadlo s myšlenkou „Jo, tohle by šlo.“ Poradíme vám, jak zakomponovat lahodnou čokoládu od Chocolate Hill do hubnoucího plánu.

Striktní hubnoucí plány s představou, že „od teď už žádné sladké Jano/Martine/Veroniko/doplňte své jméno!“ častokrát končí neukojitelnou chutí na něco dobrého. Pak se můžete přistihnout, že skončíte s hlavou ve skříni čmuchající po tabulce čokolády. Zkuste na to jít přes kvalitní čokoládu (třeba i tu bez cukru) a čtverečky

Hořká čokoláda nebo low-carb čokoláda bez cukru je řešení

Ano, čokoláda opravdu může být dobrým společníkem při hubnutí, především:

Jeden nebo dva čtverečky kvalitní čokolády po jídle nebo mezi jídly totiž uspokojí vaše chutě a utlumí chuť na všechny další dobroty, co doma máte. Je proto lepší občas zahnat chuť čtverečkem kvalitní čokolády s minimem kalorií, než se trápit a potom spořádat vše, na co přijdete. Navíc – malá dobrota zlepší vaši náladu. :)

Hořká čokoláda

Naše čokoláda s vysokým procentem kakaové sušiny má ve složení více tuků než sacharidů, což oceníte v případě, že se rozhodnete sacharidům vyhýbat. Menší množství sacharidů navíc nerozhodí hladinu krevního cukru

Věděli jste, že u nás pořídíte tabulkovou čokoládu, ale i váženou čokoládu ve tvaru malých tyčinek? 

Vybírejte čokolády s minimálně 70 % kakaové sušiny (čím víc, tím líp). Nezapomeňte, že není čokoláda jako čokoláda, mlsejte proto jen opravdu kvalitní tabulky a neodbývejte se náhražkami, ačkoliv jde o hořké varianty. 

Skvělou volnou bude naše 85% BIO hořká čokoláda s kokosovým cukrem. Lahodná čokoláda s ovocnými tóny je slazená jen nezbytným množstvím cukru z kokosových květů – ten má nižší glykemický index než běžný cukr (pomáhá zpomalovat vstřebávání glukózy do krve) a příjemnou karamelovou chuť. 

Výborná je i „klasická“ 75% BIO hořká čokoláda s výraznou a nekončící kakaovou chutí. Stačí jí jenom malý kousek, abyste zažili chuťové blaho a zahnali myšlenky na sladkosti. 

Čokoláda bez přidaného cukru

Tyhle čokolády si zamilujete. 

Sladíme je pouze ovocem nebo přírodním sladidlem erythritol s téměř nulovou kalorickou hodnotou. Nebojte se krkolomného názvu, sladidlo aktuálně frčí u low-carb výrobků nebo diet a je zcela bezpečné i při vyšší konzumaci. Více jsme se o něm rozepsali v článku Co je to sladidlo erythritol?

Zcela bez cukru a sladidel u nás pořídíte 59% mléčnou čokoládu – sladkost jí dávají pouze lyofilizované borůvky a plnotučné mléko. Mlsání zcela bez výčitek. 


 

Mezi naše oblíbence patří 77% čokoláda bez cukru s pistáciemi a jahodami. Dokonalá kombinace výrazné čokolády, sladkých jahod a křupavých pistácií vás dostane. Čokoládu jsme zjemnili kakaovým máslem, mletými mandlemi a kešu oříšky. 

S námi si dopřejete i mléčnou čokoládu bez výčitek!

Někde se dočtete, že při hubnutí jedině hořká čokoláda. 

Omyl!

My na to šli chytře a vyrobili 52% mléčnou čokoládu bez přidaného cukru s lískovými oříšky

  • Aby chutnala dobře, osladili jsme jí přírodním sladidlem erythritolem.
  • Sáhli jsme po blanšírovaných lískových oříšcích bez slupky. Mají velmi jemnou a podmanivou chuť, s čokoládou se tak dokonale doplňují. 


Tip na závěr: Vyzkoušejte recept na čokoládový dort bez přidaných cukrů od talentované cukrářky Táni Kajanové z Veselého Avokáda. Je fantastický!

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE