Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE

Doprava zdarma při nákupu nad 1 000 Kč

podkategorie
dostupnost
řadit:
počet produktů na stránce:

Čokoláda přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar produkce

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě čokolády

Bio výroba

Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

Doprava zdarma

Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.

Více o dodacích podmínkách

65% BIO čokoláda z nepražených bobů 60 g

65% BIO čokoláda z nepražených bobů 60 g
Čokoláda v té nejčistší přírodní podobě. Je vyrobena z nepražených kakaových bobů, čímž si zachovává celou řadu nutričně cenných vlastností. Přijde vám slovní spojení "zdravá čokoláda" jako mýtus? V tomto případě se ho nebojíme použít.
90,00 Kč
Skladem
Počet kusů:
Koupit
ks
katalogové číslo: BIO RAW
cena bez DPH:78,26 Kč
cena vč. DPH:90,00 Kč
popis
Výživové údaje (100 g)
soubory a odkazy
diskuze

RAW čokoláda (z nepražených kakaových bobů) – jak chutná?

Tak tedy RAW nebo z nepražených kakaových bobů? Termín RAW je určený pro produkty, které se zpracovávají při teplotách pod 42 °C. Naše výroba je šetrná a umíme při ní teploty po celou dobu pod touto úrovní udržet. Naše mlýny na čokoládu speciálně chladíme a teplotu si automaticky kontrolují. Na obalech však čokoládu raději označujeme jako z nepražených kakaových bobů. Důvod je ten, že neznáme přesné podmínky při zpracování kakaových bobů v zemi původu. Kakaové boby se musí tzv. fermentovat a následně sušit na slunci. Jsou nám sice dodávány s označením RAW, ale umíme si představit situace, kdy se teplota této suroviny mohla dostat nad 42 °C. Asi by nebyl problém čokoládu jako RAW označovat, ale raději jsme v tomto zcela upřímní. Ale zde ji klidně RAW říkejme wink

Jelikož využíváme nepražené kakaové boby, tak je čokoláda doslova "živá". Díky tomu, že se boby nepraží, nedochází ke karamelizaci, která může některé nutriční benefity degradovat. Čokoláda je trošku kyselejší, ale je velmi ovocná. Kyselost je však z velké části potlačená chutí panely, kterou čokoládu sladíme. Jedná se o sušenou třtinovou šťávu, která má trošku jiný typ sladkosti (v tomto případě lepší) než třtinový cukr, který využíváme u zbytku našich čokolád. Výsledkem je velmi svěží čokoláda, která vás nabije živou energií.

Kakaové boby jsou zdrojem antioxidantů, minerálů, vitamínů a mnoha prospěšných látek, mezi které patří i enzymy, které podporují trávení. Právem se řadí mezi superpotraviny. A všechny tyto vlastnosti můžete očekávat i od naší čokolády z nepražených kakaových bobů.

Čokoláda přímo z kakaových bobů

Na vysokou kvalitu naší RAW čokolády má přímý vliv způsob, jakým čokoládu vyrábíme. Na rozdíl od mnoha výrobců, kteří nakupují hotovou čokoládu jako polotovar, který následně rozpouštějí, vyrábíme čokoládu přímo z kakaových bobů, které si sami dovážíme. Potom je poctivě třídíme, čistíme, drtíme a meleme. Celý výrobní proces si tak můžeme pohlídat a vybírat si hlavně jen ty nejlepší suroviny. Pro tuto čokoládu zpracováváme vzácné kakaové boby odrůd Criollo a Trinitario z Peru. Jejich vzácnost spočívá v tom, že ze všech vyprodukovaných bobů na světe jsou jich jen jednotky procent. Tyto odrůdy jsme si vybrali záměrně pro jejich ovocnou chuť a velmi nízký stupeň hořkosti. 

Čokoláda je vyráběna ručně, bez chemie

To, že jsme malá manufaktura, vám dává jistotu, že každá tabulka je důsledně zpracována a kontrolována. Naším cílem je produkovat tu nejlepší čokoládu a děláme pro to vše, co je v našich silách. Víme, že nejlepší čokoláda může vzniknout jen z nejlepších dostupných surovin v kombinaci bezchybným zpracováním. Naše RAW čokoláda neobsahuje žádnou chemii, aditiva a náhražky. Do čokolád dokonce nedáváme ani běžně užívané lecitiny. Tato čokoláda je jen třísložková. Obsahuje pouze nepražené kakaové boby, panelu a trochu kakaového másla pro vyšší jemnost. Víc není třeba, víc toho nepotřebuje!


TIP: Tuto čokoládu z nepražených kakaových bobů si můžete koupit i ve formě tyčinek. Mají stejné vlastnosti jako tabulková čokoláda. Jsou z totožných surovin. Liší se jen tvarem a jsou hlavně levnější – o více jak 40 % oproti tabulkám. Při jejich výrobě totiž není třeba tolik lidské práce, která je drahá. Naše tabulky mají krásný design a zcela určitě jsou vhodným dárkem. Pokud si však chcete tuto čokoládu užívat každý den, dejte šanci raději tyčinkám.

65% BIO čokoláda z nepražených bobů (100 g / 250 g / 500 g)


Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU

 

SLOŽENÍ:
nepražené kakaové boby*, sušená třtinová šťáva (panela)*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 65 %.
* = BIO produkt

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůdy Criollo a Trinitario

ZPRACOVÁNÍ:
nealkalizovaná čokoláda, teplota pražení: nepraženo

HMOTNOST:
60 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Výživové údaje (100 g):
Energie 2268 kJ / 547 kcal
Tuky 39,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 24,4 g
Sacharidy 43,3 g
z toho cukry 35,3 g
Bílkoviny 7,6 g
Sůl 0,1 g
Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal