Letní provoz - omezené odesílání! Více

Doprava zdarma při nákupu nad 1 000 Kč

podkategorie
dostupnost
řadit:
počet produktů na stránce:

Čokoláda přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar produkce

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě čokolády

Bio výroba

Většinu našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

Doprava zdarma

Vyberte si u nás produkty nad 1 000 Kč a dopravu budete mít zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Oříškové krémy

řadit:
počet produktů na stránce:

Oříškové máslo, nebo krém?

Pojďme si trošku ujasnit termíny, ještě než vám popíšeme, jak je pro vás děláme a jak úžasné jsou. Naše NutHillky patří mezi produkty, které jsou všeobecně nejlépe známy jako oříšková másla. Na základě legislativních požadavků EU je však musíme nazývat jako oříškové krémy (někdo jim říká i pasty). Výrobně se nijak neliší a pochutnáte si na nich úplně stejně. Oříškové máslo není při označování přípustné, jelikož by takový pojem údajně mohl ve spotřebitelích navodit mylný dojem, že obsahuje živočišný tuk z kravského mléka. Ale nebojte! Naše másla, promiňte, krémy obsahují především kvalitní tuky z ořechů a kakaové máslo (pokud je do nich přidána čokoláda). Ano, kakaové máslo nám naštěstí nechali. Oba tyto tuky jsou mnohem hodnotnější než živočišný tuk z mléka. Obyčejné máslo v nich nenajdete, přece bychom vás nešidili a nedávali tam tuto levnou surovinu wink

Když už jsme u terminologie. Zajímavým faktem je, že oříškové máslo se používat nedá, ale existuje výjimka – arašídové máslo. Z nějakého důvodu může máslo z této luštěniny být máslem nazýváno. A ořechy mohou jen tiše závidět. Čím to je? Nevíme. Je ale možné, že tzv. peanut butter (arašídové máslo) je v západní kultuře natolik oblíbený produkt, že si na něj velké země nenechaly sáhnout. Jiná "ořechová másla" takovou tradici nemají, takže se jich nikdo nezastal. A české pomazánkové máslo nedopadlo o nic lépe.

Jemné a přitom křupavé

Když jsme připravovali technologii na jejich výrobu, tak jsme stáli před velkým rozhodnutím. Chceme je dělat úplně jemné, nebo mají mít hrubší konzistenci? Shodli jsme se, že se nám nelíbí, když je krém úplně tekutý. Nelze natřít. Uteče vám. Na druhou stranu jsme nechtěli mít tuhou pastu, která by drhla na jazyku a na patře. Tak proč si vybírat? Konzistenci jsme nakonec zvolili tak, aby byla uprostřed těchto extrémů. Prostě jemné a přitom křupavé!

Tuto kategorii budeme průběžně rozšiřovat. Jelikož jsme čokoládová manufaktura, tak jsme logicky začali čokoládovými krémy. Na výběr máte mezi oříškovým krémem s čokoládou bez přidaných cukrů a oříškovým krémem s čokoládou doslazeným třtinovým cukrem.