c

75% BIO hořká čokoláda, Vyberte gramáž 250 g

Ochutnejte naši vysokoprocentní hořkou čokoládu z výběrových kakaových bobů z Peru. Je skvěle vyvážená. Ani moc hořká, ani moc sladká. Ucítíte z ní jemné ovocné tóny v kombinaci s intenzivní kakaovou chutí. Je svěží, jemná a vyznačuje se dlouhotrvající chutí.
Zobrazit více
katalogové číslo: BIO 75-250
EAN: 8594183410999
Druh čokoládytmavá (hořká)

varianty produktu (3)

113,00 Kč
100,89 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Skladem
253,00 Kč
225,89 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Skladem
484,00 Kč
432,14 Kč bez DPH
Přidat do košíku
Skladem

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách
popis
soubory a odkazy
diskuze1

Není hořká jako hořká

Tuto čokoládu jsme, stejně jako všechny naše ostatní, vyrobili metodou bean to bar. To znamená, že jsme ji udělali přímo z kakaových bobů. Teď jste se možná trochu zarazili. Z čeho jiného, že? Jenže ono to v čokoládovém světě není tak růžové, jak by se mohlo zdát. Většina čokoládoven pouze nakupuje čokoládu jako polotovar od obrovských zpracovatelů. Nemají tak žádný vliv na kvalitu a způsob zpracování kakaových bobů. A věřte, že je co hlídat. Ty, které jsou určené pro masovou produkci, většinou pocházejí z Afriky. Zejména ze zemí jako je Pobřeží Slonoviny a Ghana. Na plantážích v těchto destinacích se pěstují boby průměrné až podprůměrné kvality.

My jsme pro vás zpracovali výběrové BIO kakaové boby z Peru. Tedy z Jižní Ameriky, kde se kakaovník přirozeně vyskytuje. Naše kakaové boby jsou kombinací vzácných odrůd Criollo a Trinitario. Oproti těm z masové produkce mají vytříbenější chuť. Nejsou moc kyselé a ani hořké. Dominují v nich ovocné chuťové kontury a výrazná kakaový chuť, kterou ucítíte na jazyku i desítky minut po konzumaci čokolády.

Kakaové boby jsme doplnili už jen o trochu kvalitního BIO kakaového másla pro větší jemnost. Čokoláda je oslazena BIO třtinovým cukrem.

Výrobní proces bez hříchů

Lidé to většinou neví. Trh s hořkými čokoládami je masivně zatížen výrobními postupy, které umí dokonale znehodnotit kakaové boby. Superpotravina se tak stává cukrovinkou, jejíž konzumace moc prospěšná není. My jsme se rozhodli, že to budeme dělat jinak. Všechny parametry, které rozhodují o finální kvalitě produktu, precizně sledujeme a hlídáme, aby naše čokolády byly nejen chutné, ale i zdravé.

heart U nás je alkalizace sprosté slovo

Už jste o ní slyšeli? Ne? Tak se posaďte a připravte se na šokující odhalení. Alkalizace je proces, největší zvěrstvo, kterým výrobci masově produkovaných čokolád maskují nežádoucí vlastnosti nekvalitních bobů. Ty jsou totiž příliš kyselé, hořké a dřevité, než aby z nich udělali bez dalších úprav čokoládu. Nepozřeli byste ji. Jedná se o agresivní chemickou reakci, kterou se chuť kakaových bobů srovná na požadovanou úroveň. Tímto postupem však boby přichází až o 90 % antioxidantů, které přirozeně obsahují. A nejhorší na tom je, že výrobci vás o tom nejsou povinni na obalu informovat. Zaujalo vás toto téma? Přečtěte si náš článek o alkalizaci. V něm je vše bez obalu popsané. My samozřejmě nealkalizujeme. Naše výběrové kakaové boby jsou výborné ve své přirozené podobě.

heart Pražíme šetrně

Výrobci nekvalitních čokolád mají i další zbraně. Chuťově nedostatečné boby lze vylepšit i vyšším stupněm karamelizace. Tedy pražením na vyšší teploty a po delší dobu, než by bylo žádoucí. Bohužel se tak kakaové boby dostávají až na pokraj spálení. Nejen že v nich zaniká celá řada zdraví prospěšných látek. Ony v nich vznikají i ty škodlivé. Typickým zástupcem je karcinogen akrylamid. A i na toto téma pro vás máme článek. V naší výrobě děláme čokoládu jen z kakaových bobů, které nebyly upraženy na více jak 115 °C, což je hodnota, při níž akrylamid nevzniká. Kakaové boby spíš sušíme.

heart Bez chemie a šizení

Věříme, že pravá čokoláda nepotřebuje nic jiného než naprosto základní suroviny. Vyhýbáme se používání lecitinů. V našich čokoládách dokonce nenaleznete ani vanilku. Chuť našich bobů máme rádi natolik, že ji nechceme zbytečně přidanými látkami ovlivňovat. Zákaz vstupu u nás mají i levné rostlinné tuky jako ten palmový. Kakaové boby, kakaové máslo a třtinový cukr. Nic víc není třeba.

Se složením čokolády nemanipulujeme. Někteří výrobci z ní odebírají vzácné kakaové máslo a nahrazují ho odtučněným kakaovým práškem. Toho se u nás také nedočkáte. Na tomto místě si vám dovolíme nabídnout další článek, který se zabývá tím, jak poznat kvalitní čokoládu a nenaletět.

75% hořká čokoláda jako tyčinky – proč?

My tuto čokoládu prodáváme i jako klasickou tabulku. Její roli vidíme zejména ve formě dárku. Obdélníkový tvar čokolády vždy bude mít své kouzlo a jako dárkový předmět má nezastupitelnou roli. Jakmile si však chcete denně pochutnat na své oblíbené čokoládě, jsou pro nás tyčinky jasná volba. Tyčinky jsou totiž na výrobu výrazně levnější než tabulková podoba. A těžit z toho můžete hlavně vy.

Vlastnoručně jsme sestrojili speciální stroj, díky kterému jsme vám schopni stejnou čokoládu s totožnými vlastnostmi prodávat levněji bez jakéhokoliv ústupku na úrovni použitých surovin. Při výrobě tabulek je potřeba opravdu velké množství drahé lidské práce. To musíte vzít z hromádky formičku, naplnit ji přesným množstvím čokolády, vyklepat z ní vzduchové bublinky a opatrně umístit na chladící pás. Na druhé straně je třeba tabulku vyklepnout a pečlivě zabalit. A tím to nekončí. Formička se musí ručně umýt a usušit. O tyčinky se stará stroj. Vyrobí je téměř bez obsluhy. My je jen odvážíme a zabalíme. A o kolik jsou tyčinky levnější? Obvykle o více než 40 % !

Zajímá vás, jak naše tyčinky vyrábíme? Zde máte krátké video...


Čokoládu jsme pro vás vyrobili v BIO kvalitě (více o naší BIO výrobě). CZ-BIO-001 Zemědělská produkce mimo EU

 


SLOŽENÍ:
kakaové boby z Peru*, třtinový cukr*, kakaové máslo*. Obsah kakaové sušiny nejméně: 75 %.
* = BIO produkt

KAKAOVÉ BOBY:
země původu Peru, odrůda Criollo, Trinitario

HMOTNOST:
Výběr z variant: 100 g / 250 g / 500 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním světlem.

 

Výživové údaje (100 g):
Energie 2335 kJ / 564 kcal
Tuky 42,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 28,0 g
Sacharidy 36,7 g
z toho cukry 25,5 g
Bílkoviny 8,7 g
Sůl 0,1 g
Recenze
Lucie Fúsková
29.04.2022 13:17:29
Tato čokoláda je výborná. Konečně člověk cítí, že je vyrobená z ovoce :)
Přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Přímo od výrobce

Jsme česká manufaktura, čokoládu vám zašleme přímo z výroby. Čerstvě vyrobenou a voňavou!

Více o naší manufaktuře

Bean to bar

Čokoládu vyrábíme přímo z výběrových kakaových bobů, které pro vás dovážíme a poctivě zpracováváme.

Více o výrobě naší čokolády

Bio produkce

Podstatnou část našich produktů u nás najdete v BIO kvalitě. Vždy využíváme jen ty nejlepší dostupné suroviny.

Více o BIO produkci

S dopravou zdarma

Udělejte si pořádnou zásobu čokolády. Při nákupu nad 1 000 Kč budete mít dopravu zdarma.

Více o dodacích podmínkách

Principy ochrany soukromí na Chocolatehill.cz

Náš e-shop používá pro své správné fungování cookies a podobné technologie. Některé jsou nezbytně nutné pro základní fungování. Bez nich se neobejdeme. Jiné nám slouží k vytváření anonymních statistik o chování návštěvníků nebo pro inzerci reklamních obsahů. S jejich používáním však potřebujeme Váš souhlas. Souhlasy s používáním jednotlivých typů cookies si můžete nastavit pod odkazem „Detailní nastavení“.

Detailní nastavení
POVOLIT VŠE